Актавис придобива холандската компания PharmaPack International

„Това ни дава повече гъвкавост и има позитивен финансов ефект за Актавис”, казва главният изп. директор
по статията работи: Нели Минчева
Актавис придобива холандската компания PharmaPack International
Снимка: Актавис

Международната генерична компания Актавис придоби 100% от акциите във ФармаПак Интернешънъл. ФармаПак Интернешънъл има богат опит в продуктово пакетиране, организационни и местни изисквания в пакетирането и почти 30-годишен опит в индустрията на фармацевтичните услуги.

"Познавах тази професионална компания от много време и съм много горд, че собствениците решиха да изберат Актавис като техен нов партньор. Беше очевидно, че те имаха и други опции,” казва Клаудио Албрех, главен изпълнителен директор (CEO) на Актавис. "Сделката дава на Актавис много по-високо ниво на гъвкавост в големите пазари и позволява поръчки за минимални количества за по-малките пазари."

"Актавис купува голямо количество таблети от производители от трети страни. Периодите от поръчката до доставката са между шест и девет месеца. Много са дълги. С придобиването на ФармаПак Интернешънъл сега можем да съкратим тези периоди с повече от 50%”, допълва Албрехт.

Една от бъдещите роли на датската компания ще бъде пакетиране на насипните количества лекарства, произведени в завода на Актавис в Алатур (Индия). Допълнително предимство за Актавис от новия център за пакетиране ще бъде значително намаляване на разходите за товарни дейности. Придобиването на ФармаПак Интернешънъл ще увеличи конкурентността на Групата по отношение на цена и ще има много положително влияние върху работния капитал на Актавис.

Герард Стивърс, Директор и собственик на ФармаПак Интернешънъл споделя увереността си, че това важно и добре обмислено решение да продаде компанията ще осигури бъдещето на служителите на ФармаПак. "Ние ще се възползваме от глобалната организация на Актавис и ще имаме уникалната възможност да растем заедно с тази международна група." Той допълва, че Актавис има планове за динамичен растеж в бъдеще и този растеж ще има много положителен ефект върху ФармаПак.

"Актавис ще има нужда от още по-голям капацитет за своите процеси по пакетиране и мисли върху разширяване на базата", допълва той.

За ФармаПак Интернешънъл:

Един от най-големите центрове за фармацевтично пакетиране в Европа, както и пазарен лидер в страната, ФармаПак е основана през 1983 г. Ключ към увеличаващия се успех на компанията през последните три десетилетия са били високоефективните производствени процеси, добро съотношение цена-качество и отлично представяне в областта на доставките.

Компанията стартира като партньор в пакетирането в Рийсвик, Холандия, преди да се премести през 1998 г. в по-големия модерен център в Зьотермеер, където компанията има възможност да предлага оптимално обслужване в добре оборудвана бизнес-среда. ФармаПак има и известен опит и в международни клинични услуги, предлагайки експерти в мениджмънта на проекти и търсене на гъвкави и ефективни клинични вериги за доставка.

 реклама