Академия „Иновация в действие”, инициирана от Солвей Соди АД, получи първото си публично признание

Социално-отговорната инициатива бе в основата на получената от химическата компания награда Primus Inter Pares за 2012 г.
по статията работи: Теодора Пенева
Академия „Иновация в действие”, инициирана от Солвей Соди АД, получи първото си публично признание
Снимка: Солвей Соди

Академия "Иновация в действие”, социално-отговорната инициатива на Солвей Соди АД, бе в основата на получената от химическата компания награда Primus Inter Pares за 2012 г. Престижното отличие се връчва за четвърта поредна година сред членовете на Белгийската бизнес общност в България (BBL Business Club). Целта на награда Primus Inter Pares е да отличи един от членовете на BBL Business Club, който през годината e представил уникален и иновативен подход.

Наградата Primus Inter Pares беше връчена на прием по случай официалното откриването на Седмата белгийска седмица в София. На церемонията присъствахапосланикът на Кралство Белгия в България, Н.Пр. Аник Ван Калстър и Франк Янсен, президент на бизнес клуб България-Белгия-Люксембург. Това е първото публично признание за Академия "Иновация в действие” - инициатива, която дава възможност на младите хора да подготвят и да реализират иновативни идеи в областта на устойчивото развитие. То е доказателство за прогресивността на проекта, както и за неговия бъдещ успех.

"За мен е чест  да получа тази награда от  името на Солвей Соди. За нас  "Иновация в действие" е специален  проект, тъй като е насочен  към младото поколение в България, на което разчитаме да "направи света по-добър", каквото е и мотото на проекта. Щастливи сме да инвестираме знание и умения в креативни млади хора с иновативни идеи и активна позиция, които искат да допринесат за икономическата, социалната и екологичната устойчивост на обществото, като едновременно с това им предоставим ноу-хау за реализиране на техните идеи", каза Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди АД, по повод получаването на наградата.

За Академия "Иновация в действие”

Академия "Иновация в действие" на Солвей Соди има конкурсен характер, като се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на нашето общество. Тя е организирана в партньорство с Института за предприемачи на Сиско и Havas Worldwide Digital Sofia.

Инициативата  е разделена на два основни  етапа – отворени семинари и работилници за иновативни проекти. На 5 ноември 2012 г. стартира първият етап на академия "Иновация в действие” с отворения семинар в София, който ще се проведе в СУ "Св. Климент Охридски”. Подобни семинари ще се проведат на 14 и 16 ноември 2012 г. съответно във Варна и Бургас. След края на семинарите, желаещите да продължат напред в конкурса, попълват онлайн форма на интернет страницата на инициативата Innovationinaction.eu, където описват иновативната си идея под формата на есе. 6о-те най-добри предложения, оценени от жури, ще могат да участват в работилниците на Академията. След края на работилниците кандидатите, подготвили пълно описание на своя проект, го изпращат на имейла на инициативата. Четирите предложения с най-високи резултати, оценени от авторитетното жури, ще бъдат обявени на официално награждаване, което ще се състои в края на април 2013 г.

 реклама