Авенди поема дистрибуцията на Нестле Purina

Purina PetCare Company е дивизия на Нестле и е посветена на производството на храна за домашни любимци
по статията работи: Нели Минчева
Авенди поема дистрибуцията на Нестле Purina
Снимка: Nestle

Компанията разшири портфолиото си с храни за домашни любимци.

В резултат на партньорството с Нестле България "Авенди” ООД, част от ВМ Финанс Груп, стана национален дистрибутор на Нестле Пюрина - храни за домашни любимци, предназначени за специализиран канал - магазини за животни и ветеринарни клиники.

Purina PetCare Company е дивизия на компанията Нестле и е посветена на производството на храна за домашни любимци. Формирана е вследствие придобиването на American Ralston Purina Company през 2001 и последвалото сливане с Nestlé's Friskies PetCare Company.

Седалището на компанията се намира в Сейнт Люис, Мисури. Историята на Purina започва в далечната 1894, когато основателят й Уилям Х. Данфорт стартира компания за производство на храна за различни животни във фермите с името Robinson-Danforth Commission Company. С дарение от Д-р Ралстън, широко известен по онова време гуру по здравните въпроси, през 1898 Робинсън-Данфорт навлиза на бързо развиващия се пазар на зърнени храни за хора с брашното Purina и линия от зърнени продукти за закуска от цели зърна. Думата Purina произлиза от новия слоган на компанията "Където чистотата е най-важна”. Повече информация за Purina можете да намерите на www.purina.com.

АВЕНДИ, част от ВМ Финанс Груп, e водеща фирма в дистрибуцията на бързооборотни стоки, предлагаща пълен пакет от търговски, маркетинг и логистични услуги в тази сфера. Работи за успеха на много световноизвестни марки, гласували й своето доверие - Johnnie Walker, J&B, Bushmills, Smirnoff, Baileys, Guinness, Campari, Hennessy, Moet&Chandon, HiPP, Kotanyi, Tefal, Knorr.

 реклама