Август ще бъде месецът на Робърт Де Ниро по bTV Cinema  8

Ще се излъчват някои от най-добрите филми на известния актьор
по статията работи: Теодора Пенева
Август ще бъде месецът на Робърт Де Ниро по bTV Cinema
Снимка: bTV

През август  зрителите на bTV Cinema ще гледат класически блокбъстъри с участието на Робърт Де Ниро. От 4 август до 1 септември всеки петък и събота от 21:00 часа феновете на легендарния американски актьор, режисьор и продуцент ще имат възможността да се насладят на "Шоуто започва”, "Мъже на честта”, "Да разлаем кучетата” , "Криеница”, "Големите надежди”, "Фенът”, "Анализирай това”, "Добри момчета” и "Анализирай онова” .

Месецът на Робърт Де Ниро по bTV Cinema стартира на 4 август с приключенската екшън комедия "Шоуто започва”. Когато офицер Трей Селърс (Мърфи) проваля операция на работещия месеци наред под прикритие детектив Мич Престън (Де Ниро), никой не е доволен. Още повече, че телевизионен екип следи денонощно иначе тихия и неприказлив Мич. Оказва се, че той е златна мина за телевизионно предаване. Но шоуто има нужда и от някой по-разговорлив. Някой като... Трей. Двамата може да са се хванали гуша за гуша в живота, но сега е време за шоу!

На 10 август за феновете на Де Ниро bTV Cinema ще излъчи военната драма "Мъже на честта”. Карл Брашиър (Куба Гудинг Мл.) не допуска нищо да застане на пътя му. "Никога не се предавай... бъди най-добрият!", казва баща му и Карл взема тези думи присърце. Той се записва във Военноморския флот и кандидатства за водолаз в елитна девизия, занимаваща се с издирвания и спасителни операции. Офицерът, обучаващ Карл - Били Съндей (Робърт Де Ниро) не приема нито младежа, нито амбициите му. Той го притиска извън границите на човешката издръжливост в усилията си да го накара да се разколебае и предаде. Но Карл има други планове. Нищо няма да застане на пътя му, дори Били Съндей. Години по-късно пътищата на двамата мъже се преплитат отново, когато Карл е ранен и е загубил крака си. И двамата разбират, че всеки един от тях заслужава уважението на другия.

В събота, 11 август, зрителите на bTV Cinema ще гледат комедийната драма "Да разлаем кучетата”. По-малко от две седмици преди президентските избори на САЩ избухва скандал, който заплашва да осакати шанса на досегашния президент да бъде преизбран. Преди инцидентът да е постигнал необратими щети, в Белия дом пристига Конрад Брийн (Робърт Де Ниро), който е известен с умението си да манипулира политиката, пресата и най-вече американския народ. Предугаждайки реакциите на медиите, Брийн умело отвлича вниманието от скандала, като създава по-голяма и по-хубава история – война. С помощта на Стенли Мос (Дъстин Хофман) прочут холивудски продуцент, Брийн събира изключителен кризисен екип, който да режисира световен конфликт, какъвто никога не са виждали по CNN.

"Покажи се, излез, където и да си!”. Тази фраза звучи познато на всеки, който някога като дете е играл на криеница. Изречението и играта са невинни и напомнят на всеки безгрижните дни на детството. Много деца дори си играят със свои въображаеми приятели. Но понякога въображаемите приятели изглеждат толкова истински... Такъв се оказва и въображаемия приятел на Емили – Чарли, в трилъра "Криеница” на 17 август от 21:00 часа по bTV Cinema. Наскоро овдовелият й баща Дейвид (носителят на Оскар Робърт де Ниро) е психолог, който се чуди как да избави дъщеря си от травмата ат смъртта на майка й Алисън (Ейми Ървинг). Той решава да се преместят в Ню Йорк и първоначално намира новият приятел на дъщеря си - Чарли, за положителен начин детето да превъзмогне травмата. Но след серия кървави събития по всичко личи, че Чарли може би не е само въображаем приятел. И ако е така, някой трябва да го спре, преди да е станало твърде късно.

На 18 август от 21:00 часа месецът на Робърт Де Ниро по bTV Cinema ще продължи с драмата "Големите надежди”. Лентата заимства идеята и заглавието си от класическата новела на Чарлз Дикенс. Това е история за... любовта. Всичко започва със срещата между едно момче и избягал затворник, на когото то помага. По-късно момчето се влюбва в неподходящо богато момиче, възпитавано от ексцентричната си леля в мъжемразство. Стореното добро не се забравя и един мистериозен дарител сбъдва мечтите на влюбения бедняк... Режисьор е Aлфонсо Куарон ("И твоята майка също”).

На 24 август каналът на феновете на седмото изкуство ще предложи спортният драматичен трилър с участието на носителят на два Оскара Де Ниро "Фенът”. Впечатляващата бейзболна кариера на суперзвездата Боби Рейбърн (Уесли Снайпс) означава много за Гил Ренард (Робърт Де Ниро) – най-верният фен на Боби. Проблемите се появяват, когато Ренард прекрачва границата на нормалното и буквално живее, за да следи кариерата на Рейбърн. След голям спортен провал, славата на Боби започва да избледнява. Но Гил остава все така верен почитател. В болното съзнание на Ренард причина за провала на Боби е неговият конкурент Хуан Примо (Бенисио дел Торо). Обсебеният Ренард няма да се спре пред нищо, за да помогне на своя идол да възвърне предишната си слава... дори пред убийство.

На 25 август Робърт Де Ниро ще се превъплъти в ролята на един от най-могъщите нюйоркски гангстери Пол Вити в криминалната комедия "Анализирай това” по bTV Cinema. Той е израсъл в структурата на Мафията, започвайки от дъното и е бил добре обучен за своите бъдещи отговорности от Манета (Джо Ригано) - негов ментор и втори баща. Но когато идва време Пол Вити да поеме своите задължения като лидер на клана, той започва да изпитва сериозни здравословни проблеми. Ами ако останалите мафиотски фамилии научат за тях - как тогава Пол Вити ще успява да движи своя бизнес?

Три централни фигури в престъпния живот на Ню Йорк от 60-те и 70-те години на миналия век ще представи и биографичната криминална драма "Добри момчета” на 31 август. Хенри Хил (Рей Лиота) е местно момче, станало гангстер в квартал, където са най-твърдите и жестоки престъпници. Томи Девито (Джо Пеши) е чиста проба гангстер и е най-добрият приятел на Хенри. Джими Конуей (Де Ниро) сформира бандата им и те заедно правят най-големите грабежи и отвличания, които градът някога е виждал. След като е излежал удължена присъда, Хенри трябва да измами престъпния бос - Поли Сисеро, за да може да си осигури луксозния живот, за който винаги е мечтал. Накрая тримата приятели се оказват в доста опасна и заплетена ситуация и трябва да направят всичко по силите си,за да оцелеят.

Финал на филмовият маратон с Робърт Дениро по bTV Cinema ще постави криминалната комедия "Анализирай онова” на 1 септември от 21:00 часа.  Мафиотът Пол Вити (Робърт де Ниро) е освободен от затвора и оставен под грижите на психотерапевта му Бен Собъл (Били Кристъл). Бен се опитва да го отдалечи от предишния му живот и дори му намира обикновена работа. Не минава много време обаче, преди мафиотите да започнат да се появяват около Пол и той трябва да реши дали ще избере живота на обикновен човек или пък този на шефа на мафията.

 реклама