easyJet пуска оптимизиран мобилен уеб сайт

Порталът поддържа шест езика
по статията работи: Петър Чернев
easyJet пуска оптимизиран мобилен уеб сайт
Снимка: easyJet

easyJet, въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа, пуска тази седмица своя първи оптимизиран мобилен уеб сайт. Новият мобилен сайт, който е достъпен на адрес http://m.easyjet.com/m2p-ej/s/, дава възможност на потребителите да търсят и резервират полети, да проверяват в движение информацията за полета, да управляват резервациите си, както и осигурява достъп до често задавани въпроси. Мобилната версия на сайта може да бъде използвана чрез Blackberry, Windows 7, iPhone и Android устройства.

Сайтът поддържа шест езика: английски, немски, италиански, испански и холандски и е достъпен за всеки притежаващ телефон с интернет. Не изисква изтегляне на софтуер и използването му е толкова лесно, колкото въвеждането на m.easyjet.com във вашият мобилен браузър.

Пускането на мобилния уеб сайт следва успешното представяне на easyJet iPhone & Android apps през декември миналата година. За малко повече от 6 месеца приложението е било изтеглено над 2 милиона пъти и е оценено с рейтинг 4.5 звезди в Apple’s App Store.

Питър Дъфи, маркетинг директор на easyJet, коментира: "Стартирането на нашия оптимизиран мобилен уеб сайт се основава на успеха на мобилните ни приложения и ще помогне на повече наши клиенти да имат достъп до необходимата им информация дори когато са на път. Все още сме в началото на вълнуващо пътешествие в света на мобилните комуникации, но планираме все повече ориентирани към клиента нововъведения, които ще улеснят пътуващите, особено по време на престоя им на летището.”

 реклама