bаuMax откри хипермаркети във Варна и Русе  4

С това магазините на австрийската компания в България стават общо седем
по статията работи: Лиляна Бончева
bаuMax откри хипермаркети във Варна и Русе
Снимка: bauMax

baДнес, 20 март, bаuMax откри най-големите строителни хипермаркети във Варна и Русе. С това магазините на австрийската компания в България стават общо седем. В деня на откриването първите посетители на строителния хипермаркет бяха зарадвани с bauMax сувенири и приятни изненади. Всички клиенти на хипермаркета, които направиха покупка над 5 лева, получиха подарък практична домакинска кофа, а за първите сто – тя беше пълна с електрически крушки.

Специално за откриването на хипермаркет bauMax във Варна пристигна председателят на управителния съвет на bauMax и член на фамилията собственици на веригата Мартин Есл.

"Над 100 млн. евро сме инвестирали за последните 5 години в България”, каза в деня на откриването Мартин Есл. "До този момент сме създали над 600 работни места и имаме намерение да ги направим хиляди в предстоящите години. За нас търговските печалби са важни, но е важно те да се връщат обратно в обществото, защото нашата философия поставя в центъра човека”, завърши той.

"Инвестицията във всеки един от новите магазини на компанията във Варна и Русе възлиза на около 10 млн. евро”, уточни Маркус Дуле, изпълнителен директор на bauMax – България.

Общо 210 са новоназначените служители в двата хипермаркета, като под ръководството на Оливър Хусцар във Варна клиентите ще бъдат обслужвани от 120 души, а в Русе – от 90, ръководени от Кирилка Владова.

И в двата нови магазина bаuMax продължава политиката си за стимулиране дейността на български производители и местни фирми-доставчици, които ще осигуряват повече от 50 % от предлаганите продукти в хипермаркета.

На търговска площ от по 12 000 кв.м. клиентите в новите магазини ще могат да избират измежду хиляди продукти, разделени в четири сектора – строителство, техника, интериор и градина.

Варненци и русенци ще се радват на няколко нововъведения за bаuMax на българския пазар. Една от новостите е голямата изложбена площ на бани, в която, наред с богат избор от висококачествени продукти, клиентите ще получат професионална консултация и възможност за 3D планиране на желаната баня на място с помощта на професионална програма и специално обучени дизайнери. Друго нововъведение са модерните презентации на подови настилки – клиентите могат да открият център с голямо разнообразие от масивен паркет, център за ламиниран паркет и специализиран център за плочки от водещи световни производители.

Хипермаркетите във Варна и Русе предлагат услуги, превърнали се в запазена марка за компанията. Сред тях е допълнителният Drive-In център за строителни материали, който предоставя възможност на клиентите да пазаруват необходимите продукти и да товарят големи количества обемни строителни материали директно в автомобилите си. Тониране на бои, рязане на дърво, ушиване на пердета, ремаркета под наем и редица други клиентски услуги са предвидили от bаuMax, за да посрещнат нуждите на професионални строители и майстори-любители от регионите на Варна и Русе.

Във Варна и Русе, под мотото "Всеки ден ниски цени”, bаuMax продължава инициативата за 15% ценова гаранция. Това означава, че ако клиент открие даден продукт при конкурентна верига на по-ниска цена, той ще го получи от bauMax на по-ниската цена с допълнителна отстъпка от 15%. С тази гаранция клиентите могат да бъдат сигурни, че веригата предлага доказано най-ниските цени за всички видове стоки от областта на строителството, техниката, интериора и градината.

От 20 до 30 март 2012 г. клиентите на магазините bauMax в цялата страна ще имат възможността да участват в уникална томбола с големи награди. Талоните ще се приемат до 21.00 часа на 30 март, а печелившите ще бъдат изтеглени на 6-и април. Във всеки магазин bauMax на територията на страната ще бъде раздаден по един велосипед и един IPAD, а печелившият талон за автомобил Dacia Logan ще бъде изтеглен измежду всички събрани талони в 7-те магазина на bauMax.


За bаuMax

Австрийската семейна компания е лидер на пазара в сегмента "Направи си сам” с общо 158 хипермаркета в 9 държави, от които 7 в България, 67 в Австрия, 24 в Чехия, 15 в Словакия, 15 в Унгария, седем в Хърватска, четири в Словения, 14 в Румъния и 5 в Турция.

Общият оборот на bauMax бележи 3% ръст и през 2011 г. достига 1,52 млрд. евро. Този ръст се дължи преди всичко на развитието в посока по-добро обслужване и повишаване качеството на асортимента в съчетание с поддържането на постоянно ниски цени.

В България bauMax присъства от 4 години. Компанията разполага със 7 хипермаркета (София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Варна, Русе), в които работят над 600 служители. През последната година bauMax бележи ръст от 2% в общия оборот в България.

 реклама