blizoo Media and Broadband обявява оттеглянето на изпълнителния директор Ищван Полони

Бернт Андерсон ще поеме ролята на изпълняващ длъжността Изпълнителен директор
по статията работи: Нели Минчева
blizoo Media and Broadband обявява оттеглянето на изпълнителния директор Ищван Полони
Снимка: blizoo

Бордът на директорите и Ищван Полони се договориха, че той се оттегля от позицията Изпълнителен директор на blizoo Media and Broadband, считано от 24 февруари 2012 г. Бернт Андерсон ще поеме ролята на изпълняващ длъжността Изпълнителен директор, докато Ищван Полони ще продължи да подкрепя Борда през преходния период.

Ищван Полони пое управлението на blizoo през ноември 2009 след сделката, която обедини Евроком с конкурентния КейбълТел и формира водещия цифров кабелен оператор и интернет доставчик в България и Македония.

През последните две години и половина Ищван Полони ръководи бизнеса на компанията от интеграцията след сливането, представянето на новия бранд blizoo, цялостната трансформация на функциите, ориентирани към обслужването на клиенти, модернизация на технологичната мрежа, до повишаване способностите на организацията, за да бъдат постигнати много по-добри оперативни резултати и устойчив ръст на абонатите и приходите.

Собственикът на компанията, частният фонд за дялови инвестиции EQT, оценява високо Ищван Полони за изключителната работа при сливането на Евроком и КейбълТел и създаването на бизнес с високо-технологична оптична кабелна мрежа, водещи на пазара продукти, ненадминато потребителско обслужване и високо мотивиран персонал. EQT благодари на Ищван Полони за неговата работа и му желае успех в новите начинания.

Бернт Андерсон е с шведски произход и с дългогодишен опит в кабелни компании и компании за продажба на дребно, заемайки позиции на Изпълнителен и Финансов директор. Бернт Андерсон с радост приема възможността да ръководи blizoo в следващата фаза на развитие на компанията в България и Македония.

 реклама