WishBOX и VIVACOM издават Пътеводител за професионално ориентиране на младежи

WishBOX стартираха специализирана интернет платформа за професионално ориентиране на ученици в горен курс и студенти
по статията работи: Георги Георгиев
WishBOX и VIVACOM издават Пътеводител за професионално ориентиране на младежи
Снимка: vivacom

Ученици и студенти вече ще могат да получават професионални съвети за кариерно ориентиране от специалисти и успели българи в различни области. Специализираната интернет платформа WishBOX.org и книгата Пътеводител за професионално ориентиране, които ще помагат на младежите в избора им на бъдеща професия, бяха представени официално днес със съдействието на партньора на програмата VIVACOM. Целта и на двата проекта е да свърже нуждите на бизнеса с подготовката на бъдещите млади професионалисти, като предоставя на учениците и студентите информация, мотивация и вдъхновение за професионалното им развитие.

Новата уеб платформа WishBOX.org събира на едно място в интернет пространството ключови елементи за академично и професионално ориентиране под формата на видео, блогосфера, създаване на личен профил и т.н. Пътеводителят пък е изключително подходящ наръчник за свободно избираем предмет (СИП) в областта професионално ориентиране в горен курс, и е достъпен безплатно на WishBOX.org. Автори на помагалото са проф. Яна Рашева-Мерджанова и доц. д-р Моника Богданова, експерти в сферата на професионалното ориентиране.

Бъдещите проекти на WishBOX включват и събития, насочени към ученици и студенти.

"Аз, инженерът” ще се състои през месец март в Интер Експо Център и ще събере водещите технологични компании в страната със студентите, които търсят реализация в тази област. Целта на събитието е да покаже, че думата инженер може да звучи модерно и че иновации и съвременна наука се случват и в България.

"Аз, ученикът” ще се състои през месец юни в зала 2 на НДК и ще събере за втора поредна година гимназистите от София и страната. Полудневното събитие предоставя платформа на младите хора, от която да вдъхновят връстниците си със своите постижения и да представят талантите си. Миналата година събитието събра 300 ученика от 42 гимназии.

 реклама