Walmark a.s. скключва договор за партньорство с Mid Europa Partners

Транзакцията е joint venture партньорство, в което Mid Europa Partners няма да придобие мажоритарен дял
по статията работи: Елица Елефтерова
Walmark a.s. скключва договор за партньорство с Mid Europa Partners
Снимка: sxc.hu

бордът на Директорите на Walmark a.s. съобщи, че влиза в партньорство с Mid Europa Partners – най-голямата независима инвеститорска компания чрез дялово участие в региона, с проекти в Централна Европа и Турция. Mid Europa Partners придобива 50% дялово участие от компания Walmark a.s.

"След внимателна преценка, имаме удоволствието да ви съобщим, че избрахме за свой партньор Mid Europa Partners. Вярваме, че това партньорство ще ни помогне да постигнем средносрочните цели на компанията за разширяване на бизнеса и реализиране на съществен ръст в обема на продажбите през следващите 5 години.

Убедени сме, че Mid Europa Partners са най-добре подготвени, за да подпомогнат изпълнението на нашата стратегия, ще допринесат със своя опит, особено в области като сливания и придобивания, управление на продуктовото портфолио, развитие и придобиване на нови OTC продукти.", сподели в официално съобщение до медиите Адам Валах, Председател на Борда на Директорите на Walmark a.s.

Транзакцията е joint venture партньорство, в което Mid Europa Partners няма да придобие мажоритарен дял. Настоящите акционери на Walmark a.s. ще запазят 50% дялово участие, както и водеща роля в управлението и взимането на решения от страна на компанията.

Мишел Капио, Директор на  Mid Europa Partners, който ръководи инвеститорския проект, даде своя коментар: "През последните две десетилетия създателите на Валмарк са изградили уникална бизнес платформа от изключително успешни брандове на пазара, повечето от които заемат лидерски позиции на пазара на хранителни добавки и реализират постоянен растеж в продажбите.

Развълнувани сме от предстоящото партньорство с Валмарк и очакваме с нетърпение съвместната работа с основателите и акционерите на компанията в нейния следващ етап на развитие. Ентусиазирани сме от възможността за засилване на позициите на Валмарк в основните фарма категории, както и от новите мащаби, които се разкриват пред нас за инвестиции в региона и развитие на продуктовото портфолио."

Споразумението все още не е  подписано. Приключването на транзакцията се очаква през втората половина на 2012 г. Лондонската инвестиционната банка Rothschild и местната Coprin са финансови консултанти на Валмарк по проекта за сливане. Юридическото обслужване се извършва от Allen and Overy.

 реклама