WU Executive Academy отново пуска стипендия за Централна и Източна Европа

WU Executive Academy е част от Виенския университет по икономика и бизнес и в специализираните образователни програми за мениджъри, които предлага, съчетава бизнес ноу-хау и ресурси от най-големите бизнес университети в Европа
по статията работи: Ралица Стоянова
WU Executive Academy отново пуска стипендия за Централна и Източна Европа
Снимка: WU Executive Academy

Като една от водещите институции, предлагащи магистърско образование за мениджъри в Централна и Източна Европа, WU Executive Academy си е поставила за цел да подпомогне специалистите в постигането на техните образователни и професионални цели, като предлага частични стипендии за гражданите на Централна и Източна Европа въз основа на постиженията им.

WU Executive Academy е част от Виенския университет по икономика и бизнес (WU Виена) и в специализираните образователни програми за мениджъри, които предлага, съчетава бизнес ноу-хау и ресурси от най-големите бизнес университети в Европа. WU Executive Academy е един от двата немскоезични университета, които притежават EQUIS и АМВА акредитации и всяка година е на челни позиции в международните класации.

Критерии за подбор

Само студенти, отговарящи на критериите за подбор, ще бъдат допуснати до кандидатстване за частичната стипендия за граждани на Централна и Източна Европа ("CEE-Partial Scholarships”). За стипендиите могат да кандидатстват граждани на страните от Централна и Източна Европа, които имат университетска степен и минимум три години стаж на мениджърска позиция. Други критерии са индивидуалното професионално развитие, мотивацията и нуждата от финансова помощ.

Процес на номиниране

Студентите кандидатстват директно за Professional MBA Program Management на WU Executive Academy. Крайният срок за подаване на документи е 30 юни 2012 г. WU Executive Academy ще свика жури, което ще номинира кандидатите за стипендия CEE-Scholarships, които ще бъдат поканени за персонално интервю с академичния директор.

Допълнителна информация:
Professional MBA
Anna Nusko
T: +43 1 31336-5225
scholarship@wu.ac.at
www.executiveacademy.at/pmba

1 Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Естония, Грузия, Унгария, Казахстан, Киргистан, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна Гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна, Таджикистан, Турция, Туркменистан, Узбекистан.

 WU Executive Academy – Образование на най-високо международно ниво

Академията за обучение на мениджъри (Executive Academy) към Университета по икономика и бизнес на Виена (Vienna University of Economics and Business, WU), най-големият бизнес университет в Европа, има повече от 100-годишен опит и изградена репутация в областта на образованието за мениджъри. Той попада в класацията на 100-те най-добри бизнес университета в света.
Портфолиото на WU Executive Academy включва MBA/MBL/LLM програми, университетски сертификационни програми, корпоративни програми за обучение и семинари. В последните няколко години той се превърна в един от основните доставчици на мениджърско обучение в Централна и Източнa Европа.
Като част от Виенския университет по бизнес и икономика WU Executive Academy има акредитация EQUIS (European Quality Improvement System). EQUIS е международно призната система за акредитиране, предлагана от Европейската фондация за развитие на мениджмънта (EFMD). Изключителните качества на MBA програмите са признати и от AMBA (Association of MBAs) с международно призната акредитация.
WU Executive Academy е единият от единствените два немскоезични университета, които са изпълнили високите стандарти за качество и на двете акредитации.
Настоящите постижения на WU Executive Academy включват:

  • 34 място във Financial Times European Business School Ranking (2009)
  • 41 място в света във Financial Times Executive MBA Ranking (2009)
  • 1 място по удовелтворение на завършващите в немскоезичния свят във Frankfurter Allgemeine Zeitung MBA Ranking (2005)
  • Handelsblatt MBA Ranking (2006): една от най-добрите 50 MBA програми по света
  • 1 MBA програма в Румъния: Ziarul Financiar MBA Ranking (2010)

Всяка година повече от 3500 мениджъри, експерти и специалисти от над 50 различни страни завършват нашите програми. Към момента практическото обучение и курсове се провеждат в повече от 15 страни на три континента.

Като част от Виенския университет по бизнес и икономика WU Executive Academy осигурява достъп до експертните знания на около 400 преподаватели и многобройни експерти в повече от 200 партньорски университета по целия свят. Програмите целят комбинирането на практическите познания с последните научни изследвания в дадена област.
Преподавателският екип на WU Executive Academy се състои от международно признати професори и учени, както и от топ мениджъри от бизнеса. Заедно те предоставят на студентите уникална комбинация от научно-базирани познания и задълбочени наблюдения върху най-новите модели на управление в бизнеса.

 реклама