Volvo Trucks представя новата серия камиони Volvo FH  2

Управлението и стабилността на новия Volvo FH повече приличат на тези на лек автомобил. Предпремиерното видео, което показва новата серия събра за по-малко от седмица близо 3 млн. гледания в YouTube
по статията работи: Лиляна Бончева
Volvo Trucks представя новата серия камиони Volvo FH
Снимка: Volvo

На 5 септември от 22:00 ч. българско време ще се състои очакваната световна премиера на новите версии на най-продавания камион Volvo FH и на престижния Volvo FH16. Моделите ще бъдат представени официално на грандиозна гала вечер в Гьотеборг, като паралелно с това ще се проведат и събития в Мадрид, Бирмингам, Париж, Ротердам и Брюксел. Всеки, който е любопитен, може да стане свидетел на премиерния спектакъл онлайн в живо предаване на www.volvotrucks.bg/fh.  

"Вече повече от 15 години Volvo FH е надеждна движеща сила както за Volvo Trucks, така и за транспортните фирми в цял свят. Новият Volvo FH ще има същата значима роля. Това е товарен автомобил, който ще ни пренесе далеч в бъдещето", категоричен е Клас Нилсон,  президент на Volvo Truck Corporation, броени дни преди представянето (вижте филма на http://www.youtube.com/watch?v=Yfdbp6YspjM&feature=youtu.be).

Новият Volvo FH е създаден, за да бъде товарният автомобил с най-добро управление на пазара. Това се постига с някои подобрения в структурата, които осигуряват стабилна и универсална конструкция. В допълнение, с новата серия Volvo FH идва и нова система за независимо предно окачване (IFS) за товарни автомобили.

Независимото предно окачване означава, че всяко предно колело е окачено отделно от другото, така че да не влияе върху движението му. Тъй като двете предни колела се движат независимо, резултатът е по-плавно и по-устойчиво движение. Благодарение на факта, че движенията не се предават от едното колело на другото, растат и прецизността и контролът.

"Volvo FH с IFS ще има най-доброто поведение на пътя в света. Той прилича повече на лек автомобил, отколкото на товарен, когато става дума за прецизна реакция и внушаваща доверие стабилност на посоката", уверен е Мартин Палминг, продуктов мениджър във Volvo Trucks.

За първи път новият Volvо FH бe показан в предпремиерното видео "Демонстрацията на балерината", което се появи в Интернет на 16 август. В него рекордьорката по ходене на въже Фейт Дики преминава между два камиона от новата серия, които се движат паралелно със скорост, достигаща 80 км/ч. Kадрите са подготвени от майстора на холивудските каскади Питър Педреро, който е работил за създаването на легендарни филми като Джеймс Бонд, Хари Потър и Карибски пирати. Каскадата е заснета преди откриването на нова магистрала в Хърватия под режисурата на номинирания за Оскар Хенри Рубин.

"Каскадата е толкова сложна, че от няколко страни ни отказаха, преди да получим разрешение за заснемането й от Хърватска. Трудността в изпълнението и филмирането обаче амбицира още повече целия ни екип”, разказва Хенри Рубин.

"Досега никой не е правил такова нещо... и вече знам защо”, пък е краткото обяснение на главната героиня Фейт Дики след стотици опити и упорити тренировки.  

Успехът на каскадата се дължи, както на свръхконцентрацията и уменията на Фейт, така и на безупречното управление на професионалните шофьори на двата камиона. Те трябва постоянно да поддържат еднаква скорост и стабилно разстояние помежду си. Така въпреки високата скорост, силния вятър и нестабилността на въжето, Фейт Дики успява да премине между двата камиона преди те да достигнат до тунела.

"Това е демонстрация на световно ниво и резултатът спира дъха. Каскадата е достойна за всеки екшън филм”, категоричен е Питър Педреро.

Доказателство за това е, че "Демонстрацията на балерината” вече има близо 3 млн. гледания в YouTube.

Световна премиера на новата серия Volvo FH, можете да проследите на живо на 5 септември, от 22:00 ч., онлайн на адрес: www.volvotrucks.bg/fh

Видеото с Фейт Дики със субтитри на български, можете да видите на адрес: http://www.5x5m.com/lp/14912/theballerinastunt.html

 

 реклама