Vivo избра Ericsson за доставчик на 4G/LTE мрежа в Бразилия

Съгласно договора Ericsson ще изгради и пусне мрежата в експлоатация
по статията работи: Петър Чернев
Vivo избра Ericsson за доставчик на 4G/LTE мрежа в Бразилия
Снимка: Ericsson
  • Ericsson ще изгради новата 4G/LTE мрежа на Vivo, подразделение на Telefônica
  • Новата мрежа ще отговори на потребителското търсене за свързаност и мобилен широколентов достъп
  • Договорът засилва позициите на Ericsson като основен доставчик на телекомуникационна инфраструктура за Vivo и е втори 4G/LTE успех за компанията в Бразилия

Най-големият бразилски оператор, обслужващ 75.7 милиона абонати, избра Ericsson за доставка и изграждане на 4G/LTE мрежа в северните и  западните райони на страната, както и в щатите Сао Пауло, Минас Жерайс, Баия и Сержипи. Основната цел на мобилния оператор е да разшири покритието си и да посрещне ръста в трафика на данни.

В изграждането на 4G/LTE мрежата на Vivo, Ericsson ще включи най-новите мултистандартни базови станции RBS 6000. Споразумението засилва позициите на Ericsson като основен доставчик на телекомуникационна инфраструктура за Vivo и отбелязва втори за компанията 4G/LTE успех в Бразилия.

Едуардо Рикота, вицепрезидент на Ericsson Латинска Америка и Карибския басейн, коментира: "За нас е чест да бъдем отново партньори на Vivo, подкрепяйки ги в пътя им към мрежова еволюция и обновяване. Това решение идва в резултат на добрия опит, който операторът има с успешното въвеждане на GSM, WCDMA и HSPA технологиите на Ericsson в миналото. Еволюцията на мобилните мрежи е фундаментална крачка към създаването на Свързано Общество в Бразилия."

Съгласно договора Ericsson ще изгради и пусне мрежата в експлоатация, като в същото време ще предостави проектантски услуги и поддръжка.

Към момента Ericsson има 89 договора за LTE/EPC в 38 държави на пет континента.

 реклама