Vivacom подкрепя европейския месец на фотографията в София

Инициативата е важен етап за одобряване кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 г.
по статията работи: Нели Минчева
Vivacom подкрепя европейския месец на фотографията в София
Снимка: sxc.hu

Френският културен институт в България и фондация Easyart организират експериментално издание на Европейския месец на фотографията в София. Инициативата, която се провежда за първи път у нас, е подкрепена от VIVACOM и ще продължи до края на м. ноември 2011 г.

Участници в първия месец на фотографията в София са много държавни и частни галерии, европейски културни институции, професионалисти и любители. В рамките на инициативата са представени повече от двайсет тематични и монографски фото сбирки, подбрани от комисарите на галериите. Те са представени индивидуално или в диалог с други софийски или парижки, държавни и частни колекции.

Стартът на културното събитие е даден преди трийсет години в Париж и оттогава се провежда в повечето европейски столици на всеки две четни години. Настоящото събитие ще позволи на българската столица да се впише сред градовете-организатори на Европейския месец на фотографията през 2012 г., като самото събитие е важен етап по пътя на одобряването на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

 реклама