Vivacom изгради фитнес на открито в Троян

Площадката е част от националната инициатива Viva Fit и ще се използва напълно безплатно от жителите на града
по статията работи: Теодора Пенева
Vivacom изгради фитнес на открито в Троян
Снимка: sxc.hu

От днес жителите на Троян ще могат да се възползват от нов мултифункционален фитнес на открито. Площадката, която е разположена на 50 кв.м. в парка, на брега на р. Осъм, беше открита официално от кмета на Троян Донка Михайлова и в присъствието на изявени спортисти и представители на всички спортни клубове от града.

Проектът е финансиран от Vivacom и осъществен в партньорство с Община Троян. Това е четвъртата подред спортна площадка в страната, която телекомът изгражда като част от националната инициатива Viva Fit, посветена на здравословния начин на живот. През изминалата година операторът зарадва с фитнеси на открито и жителите на София, Враца и Козлодуй.

Открият фитнес център включва шест мултифункционални комбинирани уреда, подходящи за активен спорт и комплексно натоварване на всички мускулни групи, които могат да се използват безплатно и свободно от жителите и гостите на Троян. Уредите са подходящи за всички възрастови групи и могат да бъдат използвани от един до двама души едновременно.

Проведено от МБМД проучване показа, че 95% от българите подкрепят инициативата за изграждане на безплатни фитнес площадки на открито и биха спортували повече при наличието на такива съоръжения. Това провокира телекома да стартира изграждането на фитнес комплекси в градовете като част от политиката си за корпоративна социална отговорност.

 реклама