Visa стартира партньорска програма, за да насърчи иновативни решения за разплащане по целия свят

Програмата Visa Ready Partner Program ще позволи на финансови институции и търговци успешно да се възползват от новите технологии, начело с мобилните безконтактни разплащания
по статията работи: Петя Бързилска
Visa стартира партньорска програма, за да насърчи иновативни решения за разплащане по целия свят
Снимка: sxc.hu

Международната технологична компания Visa стартира нова партньорска програма, чрез която да насърчи въвеждането на иновативни решения за разплащане по целия свят и допълнително да подпомогне миграцията от кеш към безналични плащания. Инициативата Visa Ready Partner Program ще съдейства на производители на мобилни апарати, технологични фирми и мобилни оператори по-лесно да се ориентират в света на платежните екосистеми, като им предостави достъп до IP адреси на Visa, лицензи и специфично know-how.

"Скоростта на навлизане на иновациите в платежната индустрия изисква нов подход, който да позволи иновативните решения бързо да бъдат тествани, одобрявани и пускани на пазара", коментира Мариано Дима, изпълнителен вицепрезидент на Visa Европа. "Макар сигурността и безпроблемното функциониране да остават приоритет, също толкова важно е страхотните идеи бързо да се превръщат в нови методи за правене и приемане на плащания".

Целта на Visa Ready Partner Program е да гарантира, че устройства, софтуер и решения за разплащания ще отговарят на стандартите на Visa, които понякога варират от държава в държава. Програмата очертава рамка за сътрудничество с Visa и дава напътствия за това как контрагентите в максимална степен да извличат предимства от глобалната мрежа на компанията. В най-голяма степен от Visa Ready Partner Program се очаква да се възползват компаниите, които вече допринасят за въвеждането на иновации в разплащанията – производители и доставчици на устройства и разработчици на платформи.

Благодарение на Visa Ready Partner Program финансовите институции и търговците ще могат по-лесно да въвеждат иновативни методи на разплащане, като така ще предложат на своите клиенти продукти, приемани по целия свят, и ще си гарантират допълнителен бизнес растеж. Програмата ще работи на база вече утвърдените практики по сертификация и ще разчита на сътрудничество с организации, одобрени от сертификационния център EMVCo и от съвета за стандартите за сигурност в индустрията Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SCC), при тестване на новите платежни решения.

Visa Ready Partner Program включва както вече съществуваща програма за одобрение на мобилни апарати с капацитет да осъществяват разплащания, така и нова програма, насочена към разработчици на мобилни POS терминали. Одобрените решения и инфраструктура ще носят отличителния знак Visa Ready.

Visa играе ключова роля в налагането на световни стандарти при иновативните методи на плащане, които изискват съвместимост със съществуващите технологии и стандарти за сигурност в страните по света. Visa Ready Partner Program ще позволи на Visa и на партньорите на компанията да бъдат отговорни в новите си разработки, като предлагат продукти и решения с характерното за Visa ниво на сигурност.

 реклама