Visa внедрява технология за мобилни разплащания в iPhone 6, iPhone 6 Plus and Apple Watch

Apple е ключова част от пъзела на мобилните разплащания, казва Стив Пери, главен директор "Дигитални операции" на Visa Eвропа
по статията работи: Данаил Казаков
Visa внедрява технология за мобилни разплащания в iPhone 6, iPhone 6 Plus and Apple Watch

Visa потвърди днес, че ще внедрява технологията си за потребителски плащания в iPhone 6, iPhone 6 Plus и Apple Watch. Участващите финансови институции в САЩ, а впоследствие и на други пазари, ще могат да добавят дебитните и кредитните карти Visa към приложението Apple Pay и по този начин ще дадат възможност на своите клиенти да правят лесни и сигурни покупки от избрани търговци, както в магазините, така и онлайн.

Стив Пери, главен директор "Дигитални операции" на Visa Europe, коментира: "Навлизането на Apple на пазара е ключов елемент от пъзела на мобилни плащания. Това е важен момент за електронните разплащания, който показва, че мобилните и безконтактните услуги набират сила."

"Visa Европа е начело на разплащанията, които използват технологията за комуникация на близки разстояния (Near field communication technology), още от момента, когато пуснахме първите безконтактни карти и терминали през 2007 г. Днес в цяла Европа има повече от 1,5 милиона Visa безконтактни терминали в магазини, които са готови да приемат мобилни плащания. Решението на Apple да навлезе на пазара отразява мащаба на възможностите, които предлагат електронните разплащания в наши дни. С тяхна подкрепа ще увеличим информираността и използването на безконтактни услуги по целия свят - очакваме "ефекта на ореола," който ще бъде от полза за всички участници в екосистемата на мобилните разплащания," допълни Стив Пери.

"Работим в тясно сътрудничество с Apple и нашите банки членове за внедряването на новата услуга на европейския пазар," каза Пери.

За Visa Eвропа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативни технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които да позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните членове са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната й цел е да обслужва своите членове. Реализираният финансов излишък се реинвестира в дейността на компанията и се използва за натрупване на капиталови резерви.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6,50 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. До месец септември 2013 г. общият потребителски разход с карти Visa достига 2 трлн. евро, а средствата, похарчени в точката на продажба се увеличават с 8,5% и достигат 1,4 трлн. евро. Делът на онлайн разплащанията с карти Visa продължава да расте на годишна база с 20% и достига 240 трлн. евро.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират глобалните разплащания с карти Visa. Като силно ангажирана европейска платежна система Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания.

 реклама