Viagame ще организира турнир по Hearthstone  2

Наградният фонд на турнира ще е 20 000 щатски долара
по статията работи: Данаил Казаков
Viagame ще организира турнир по Hearthstone

Платформата за електронни спортове Viagame ще органзира и ексклузивно ще излъчва международен турнир по Hearthstone тази есен.

След успеха на шампионата по Hearthstone на летния фестивал DreamHack, при който едновременно гледащите потребители надхвърляха 55 000 души, Viagame искат отново да съберат състезателите и феновете на играта, като този път форматът на турнира е съвсем нов.

През октомври в Стокхолм за един уикенд всички играчи ще живеят и ще се състезават под един покрив. Ще бъдат поканени 8 професионални играчи, а други 8 участници ще могат да се класират в една от двете отворени квалификации, които ще се проведат съответно на 13-14 септември и 20-21 септември 2014. Най-добрите 256 играчи ще бъдат избрани чрез класация (т. нар. ледър система).

Финалите ще се проведат между 10-и и 12-и октомври и ще се излъчват на живо на английски, като могат да бъдат гледани от всяка точка на света на http://www.viagame.com/. Финалите ще бъдат различни от всеки друг турнир по Hearthstone, провеждан до момента, като ще представят изцяло нов формат на състезаване и играене.

Hearthstone е една от най-бързо развиващите се игри в света на електронните спортове (eSports). Играта е безплатна и е от жанра CCG (collectible card game), създадена е от Blizzard, а на пазара е пусната през март 2014 г. Действието се развива във вселената на World of Warcraft, със същите герои, места, легенди и истории.

Viagame е част от дигиталното портфолио на Modern Times Group (MTG), собственик на Нова Броудкастинг Груп.

 реклама