VMware развива софтуерния център за данни с продукти и услуги от следващо поколение

Новите предложения VMware NSX™ и VMware Virtual SANTM представят следващата вълна от иновации във VMware
по статията работи: Петя Бързилска
VMware развива софтуерния център за данни с продукти и услуги от следващо поколение
Снимка: sxc.hu

Отговаряйки на изискванията на бизнеса за опростена ИТ инфраструктура, VMware (NYSE: VMW), световен лидер в разработката на софтуерни решения за виртуализация и cloud архитектури, представи нова линия от продукти и услуги, създадени да подобрят ефективността и улеснят прехода към софтуерния център за данни. Новата вълна решения позволяват на организациите да се възползват максимално от усъвършенствани виртуализационни технологии в областта на мрежовата свързаност и сигурността, съхранението и достъпа, както и при управлението и автоматизацията на процесите.

Повече от 22 хиляди участници  по време на десетото издание на годишната VMworld конференция в Сан  Франциско видяха за първи път  детайли и демо версии на новообявените  технологии - VMware NSXTM, VMware Virtual SANTM, VMware vCloud® Suite 5.5 и VMware vSphere® with Operations ManagementTM 5.5.

"С представянето на тези разработки VMware предоставя възможност на ИТ специалистите да подпомагат ефективно организациите в стремежа им да бъдат по-гъвкави, адаптивни спрямо пазарните условия и финансово успешни. ", коментира Рагу Рагурам, Изпълнителен вицепрезидент, Облачни инфраструктури и управление, VMware. ”Продължаваме да развиваме софтуерния център за данни, за да отговорим на критичните нужди на ИТ пазара и да позволим на експертите да изграждат опростена и значително по-ефективна инфраструктура. В същото време на архитектурно ниво запазваме нужната гъвкавост и скалируемост, която да отговори на динамичното развитие на бизнеса."

"За нас е изключителна възможност да имаме водеща роля в разработката на тези продукти от следващо поколение, които променят бизнес света и приближават потребителите до една нова IT ера, "коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка VMware, България & EMEA. "Именно работата с подобни иновации и в сърцето на последните достижения в cloud технологиите е основна мотивация и движеща сила в развитието на офиса в София и утвърждаването му като най-голям център за разработки за VMware в EMEA."

VMware представи четири продукта, които позволяват на клиентите да виртуализират своята инфраструктура и да я предоставят като услуга. Новите предложения осигуряват ефективно, гъвкаво и управляемо решение за изграждане и използване на частни, хибридни или публични cloud архитектури.

  • VMware NSX – платформата за мрежова виртуализация

VMware NSX е виртуализационна платформа, която предоставя цялата функционалност и защитеност на мрежовия модел под формата на софтуер, премахвайки хардуерните ограничения. Това решение осигурява нов оперативен модел, който надскача традиционните граници на физическата мрежова свързаност и позволява на центрове за данни да постигнат значителни подобрения в скоростта и по-добра адаптация спрямо използваемостта на ресурсите. В същото време се отчита намаляване на оперативните разходи.

Както в подхода към  сървърната виртуализация, така и тук  центровете за данни имат възможност да превърнат физическата си мрежа  в гъвкав виртуален ресурс, който  се разпределя динамично и съобразно  нуждите на потребителите. Операторите  създават по софтуерен път виртуални  мрежи и автоматизират използването и управлението им, като се възползват максимално от опростената IP свързаност на хардуерно ниво. VMware NSX ще бъде достъпна през последното тримесечие на 2013.

  •  
    • VMware Virtual SAN –опростен и динамичен сторидж за виртуални машини

VMware Virtual SAN е иновативна технология, която разширява функционалността на VMware vSphere в посока обединяване и ефективно използване не само на сървърните ресурси, но и на обвързания с тях сторидж.  Решението отключва ново ниво в конвергираната инфраструктура, позволяващо бърза адаптация на компютърните и сторидж ресурси към динамичното развитие на бизнеса. Благодарение на него се създават виртуални дата масиви, обединяващи сървърните дискове и софтуерните им реплики – така виртуалните машини получават достъп до високопроизводителни, надеждни и споделени ресурси за съхранение.

Подобно на VMware NSX, VMware Virtual SAN е платформа, базирана на уникална дистрибутирана архитектура, която дава възможност на услугите за съхранение да се развиват паралелно с изикванията на приложенията. Решението е достъпно през безплатна и отворена към всички бета програма от третото тримесечие на тази година.

  •  
    • VMware vCloud Suite 5.5 – нова версия на водещия софтуер за управление на

cloud инфраструктури

VMware представи официално VMware vCloud Suite 5.5 – последната версия на водещия комплект от софтуерни решения, включващ нови и усъвършенствани функционалности, както и интеграция на допълнителни продуки. VMware vCloud Suite 5.5 позволява на потребителите да изграждат базиран на vSphere частен облак, използващ архитектурата на софтуерно дефинирания център за данни. Така може да бъде предоставена виртуализираната инфраструктура като услуга с вградена автоматизация на процеси по инсталация, конфигурация и управление на базата на предварително зададени критерии.

Интегрираната инфраструктура на частния облак опростява значително ИТ нуждите, като в същото време осигурява  SLA за всички приложения.

VMware vCloud Suite е изграден на базата на водещата в световен мащаб виртуализационна платформа VMware vSphere. С лансирането на VMware vSphere 5.5, VMware продължава развитието на vSphere, за да осигури на потребителите най-добрата платформа за всичките им приложения. Това включва и добавяне на нови работни процеси благодарение на усъвършенстваните изчислителни ресурси, достъпност, възможности за съхранение и резервиране на информацията.

В новата версия на софтуера могат да бъдат използвани интегрирано  възможностите на VMware vCloud Automation CenterTM и VMware vCenter Operations Management SuiteTM. VMware vCloud Automation Center осигурява нужната адаптивност и гъвкавост за бизнеса благодарение на автоматизирания процес по доставката на ИТ приложения и услуги. VMware vCenter Operations Management Suite от своя страна предлага интегрирана, проактивна производителност, капацитет и възможности за управление на процеси по настройка за динамични cloud среди.

  • VMware vSphere с Operations Management 5.5 – за оптимизиран капацитет на виртуалната платформа

Представен през февруари 2013, VMware vSphere с Operations Management

представлява  комбинация от водещата в света виртуализационна платформа и инструмент за мониторинг на натовареността и безпроблемното протичане на работните процеси. Софтуерният пакет позволява  на потребителите да оптимизират  ИТ системите си чрез интегриран подход към планиране на капацитета, като в същото време проактивно наблюдават и управляват производителността. VMware vSphere с Operations Management 5.5 ще се възползва в пълна степен от усъвършенстваните възможности на версията VMware vSphere 5.5.

Повече за VMware

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация и cloud инфраструктури. Компанията помага на своите клиенти успешно да трансформират начина, по който изграждат, предоставят и използват ИТ ресурсите в Cloud среда. VMware е една от най-бързо растящите софтуерни компании с годишен приход от 4,61 млрд. долара за 2012 г., повече от 500 000 клиенти и 55 000 бизнес партньори. Компанията е базирана в Силициевата долина и разполага с офиси в целия свят. За повече информация посетете www.vmware.com

 реклама