VIVACOM проверява познанията на българите с ново приложение във VIVA Apps

Апликацията "ВЪПРОСНИК" спечели първо място в конкурса NewBornIdeas: GoMobile
по статията работи: Данаил Казаков
VIVACOM проверява познанията на българите с ново приложение във VIVA Apps
Снимка: vivacom

VIVACOM отправя предизвикателство към любителите на българската история и география. От началото на седмицата във VIVA Apps може да бъде намерено новото, безплатно, образователно приложение "ВЪПРОСНИК". В него абонатите на VIVACOM могат да премерят знанията си и да научат много нови факти от областта на българската история, географията, българските традиции и обичаи, киното и музиката.

"ВЪПРОСНИК" се развива под формата на състезателна игра. "Обичам България" е общата тема, обединяваща всички въпроси, които приложението задава на потребителите. Състезанието се развива в отделни кръгове, като всеки от тях продължава 1 минута и 20 секунди. След края на кръга има класиране и колкото повече играе един потребител, толкова по-голям е шансът му да натрупа "Рангове" и "Значки".

Идеята за приложението спечели първо място в конкурса NewBornIdeas: GoMobile на VIVA Apps. В него се конкурираха 35 иновативни проекта, като само 10 стигнаха до финала. Автори на идеята за "ВЪПРСНИК" са Благовест Димитров, Иванка Тодорова и Иван Кънчев. VIVACOM финансира тяхната разработка с 5000 лева и им предостави безплатна интернет услуга и подкрепа от Android платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на апликацията.

 реклама