VIVACOM Art Hall разкрива типичния родопчански дух в изложбата "Далечни песни" на Марги Русева

След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, Марги Русева взима решение за завръщане в родината и пътешествие из Родопите
по статията работи: Данаил Казаков
VIVACOM Art Hall разкрива типичния родопчански дух в изложбата "Далечни песни" на Марги Русева

Вчера на специално събитие във VIVACOM Art Hall бе официално открита изложбата "Далечни песни" на фотографката Марги Русева. Експозицията обединява снимки на авторката, правени по време на пътуването й из Родопите, продължило повече от пет години. Изложбата може да бъде разгледана в пространството за култура и изкуство в Телефонната палата от 8 до 26 септември 2014 г.

След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, Марги Русева взима решение за завръщане в родината и пътешествие из Родопите. По време на пътуването си авторката запечатва всеки вълнуващ момент, като едновременно с това се запознава с личните истории на местните жители, които впоследствие разказва в своя книга, издадена на български и английски език.

След гостуването си във VIVACOM Art Hall проектът "Далечни песни" ще бъде представен в Градска художествена галерия – Пловдив. През 2015 г. следват гостуване на изложбата в Париж и представяне на книгата "Далечни песни” и фотоизложбата към нея в Ню Йорк. Проектът се подкрепя от Министерството на културата и фонд "Култура”.

 

За VIVACOM

VIVACOM e търговската марка на БТК ЕАД, водещият телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване – фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Конвергентните услуги, които VIVACOM предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти, са достъпни в повече от 1000 магазина на телекома и неговите дилъри в цялата страна. Повече информация за VIVACOM, нейните продукти и услуги можете да намерите на 123 и www.vivacom.bg.

 реклама