VIVA Cognita организира конкурс за свой талисман

Авторите на най-добрите идеи ще получат смарт устройства от VIVACOM
по статията работи: Данаил Казаков
VIVA Cognita организира конкурс за свой талисман

Платформата VIVA Cognita – съвместна инициатива на VIVACOM, Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България, организира конкурс за свой талисман. Състезанието е отворено за ученици и студенти от цялата страна. За да участват в него, те трябва да изпратят нарисуван със средствата за компютърна графика елемент, който може да бъде използван като графичен знак на платформата. Авторите на най-добрите идеи, класирани на първо, второ и трето място, ще спечелят специални награди от VIVACOM – съответно Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

Предложенията на участниците в конкурса трябва да бъдат авторски и да не включват готови елементи. Графичният знак трябва да бъде изобразен в поне три пози – в профил, анфас и в движение. Подходящите теми за талисман на VIVA Cognita са "Еврика!", "Пътуване", "В лабораторията", "Уча", "Пиша на дъската", "Работя с компютър", "Мисля", "Изненадвам се". Приемат се графики във всички основни векторни формати. Желаещите да участват в конкурса могат да го направят до 1 септември 2014 г. на официалната интернет страница на VIVA Cognita.

Всички изпратени предложения ще бъдат разгледани от комисия. Победителят в конкурса ще бъде обявен публично на 15 септември 2014 г. Като награда той ще получи от VIVACOM таблет Samsung Galaxy Note 10, а изпратеният от него талисман ще бъде използван като официален знак на платформата VIVA Cognita във всички нейни инициативи. Авторите на класираните на второ и трето място предложения ще бъдат наградени от мобилния оператор съответно със Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

VIVA Cognita e пилотен проект за иновативно преподаване на математика и информатика в училищата, създаден в партньорство между VIVACOM, Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България. Онлайн платформата е с безплатен достъп за всички ученици в страната. Нейната главна цел е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата на учениците в разнообразни състезания и конкурси. Наред с това, платформата VIVA Cognita стимулира учителите да използват иновативни методи за преподаване и да развиват извънкласните форми на обучение.

За VIVACOM

VIVACOM e търговската марка на БТК ЕАД, водещият телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване – фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Конвергентните услуги, които VIVACOM предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти, са достъпни в повече от 1000 магазина на телекома и неговите дилъри в цялата страна. Повече информация за VIVACOM, нейните продукти и услуги можете да намерите на 123 и www.vivacom.bg.

 

 реклама