Toyota №1 по надеждност и качество според доклада на TÜV за 2012

Prius с първо място и златен медал с най-малко дефекти в 5 възрастови категории
по статията работи: Нели Минчева
Toyota №1 по надеждност и качество според доклада на TÜV за 2012
Снимка: Toyota

За поредна година Toyota стана марка №1 по отношение на дългосрочната надеждност и качество на автомобилите си според доклада на TÜV за 2012 година, като цели 19 модела попаднаха в Топ 10 в пет различни възрастови категории.

Toyota Prius продължава да води в категорията за автомобили на възраст между 2 и 3 години, като само 1.9% от проверените Prius показват каквито и да е дефекти (намаление спрямо 2.2% през 2011). В същата категория, Toyota Auris заема второ място, продължавайки силното представяне от миналата година.

При автомобилите на възраст между 4 и 5 години, Prius заема второ място с 3.3% дефекти следван от Toyota RAV4 (4-то място), Corolla Verso (6-то място) и Avensis (10-то място). Други модели на Toyota – Yaris и Corolla се представят отлично в по-старите възрастови категории.

Годишният доклад, публикуван на 6 декември 2011 от TÜV, водещата германска асоциация за технически прегледи, се основава на близо 8 милиона проверени автомобила в Германия за периода между Юли 2010 и Юни 2011. Всеки автомобил е преминал задължителната, основна техническа проверка, за да получи сертификат, разрешаващ му да се движи законно по пътната мрежа.

Систематичният успех на Toyota в докладите на TÜV потвърждава истинските надеждност и качеството в реалния живот не само на цялата моделна гама на Toyota, но и особено на пълнохибридната система, която ежегодно се внедрява във все повече основни модели на Toyota.

Семейството на Toyota Prius ще направи своя дебют в Европа през следващата година и ще се състои от гама пълнохибридни автомобили като новият Prius 2012, 7-местния вариант Prius+, както и Prius Plug-in Hybrid. След успешния дебют на Auris Hybrid през 2010, следващият модел който ще бъде оборудван с хибридна технология е сглобяваният в Европа Yaris Hybrid. Неговата премиера се очаква през първата половина на 2012 година.

 реклама