Toshiba стартира масовото производство на бели LED диоди

Нова поточна линия се изгражда в завода Kaga Toshiba Electronics
по статията работи: Теодора Пенева

Toshiba Corporation днес обяви стартирането на масово производство на бели свето-диоди (LED) в нова фабрика, която се строи в района на Kaga Toshiba Electronics Corporation, която произвежда компоненти за вграждане в северна Япония. Масовото производство ще стартира през октомври тази година.

Енергийната ефективност и дългият живот на белите диоди им осигурява широко приложение за осветление на дома, подсветки за телевизори и други и е един от най-бързо растящите пазари в сегмента – от 700 милиарда йени през тази година (приблизително 8.75 милиарда долара) се очаква обемът да достигне един трилион йени през финансовата 2013 година.

Toshiba използва GaN-on-Silicon технология за разработването на белите диоди и от януари 2012 година си партнира с Bridgelux Inc. (водещ разработчик на свето-диодни решения и технологии) в този процес. Технологията  GaN-on-Silicon разчита на натрупването на кристали галиев нитрит върху силициева пластина. Комбинацията между уменията и знанията на Bridgelux в работата с галиев нитрит и създаването на диодни чипове от една страна и опита на Toshiba в работата със силиций и производствения капацитет на корпорацията доведоха до успешно създаване на прототип с максимална мощност от 614mW

Toshiba оценява производството на бели светодиоди като следващият източник на ръст в производството на компоненти. Производството на диодите ще бъде комбинирано със съществуващите мощности за производство на батерии и други енергийни устройства, което е стратегическо за корпорацията.

За Toshiba Europe GmbH

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 730 компании с 204 000 служители по целия свят и с годишни продажби от над 6.2 трилиона японски йени (75 милиарда щатски долара). За повече информация, посетете уеб сайта на Toshiba: Тoshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH (TEG) e собствено подразделение на Toshiba Corporation Токио, глобална корпорация с повече от 130-годишна история. Toshiba е световен лидер и новатор във високите технологии, производител и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти в областта на информационните и комуникационни системи; цифрови устройства за потребителите; електронни устройства и компоненти; системи за електрозахранване, включително с ядрена енергия; промишлени и социални инфраструктурни системи и домакински електроуреди.

Базирана в Нойс, Германия, TEG се състои от четири бизнес подразделения: Компютърни системи, Устройства за съхранение, Потребителски продукти и Операции на електрически системи. Тези подразделения предлагат различни продукти, включително водещи на пазара преносими компютри или други мобилни продукти и решения, HDD, DVD, LCD, TV и електронно офис оборудване. Като централа за региона на EMEA, TEG предоставя поддръжка и съдействие на съответните прилежащи регионални офиси. За допълнителна информация за лаптопите и аксесоарите Toshiba, посетете Toshiba Press Lounge: Тoshiba.eu/presslounge.

 реклама