Toshiba спечели пет награди red dot за отличителния дизайн на своите нови телевизори, лаптопи и HDD продукти  6

Отличените продукти са 5
по статията работи: Петър Чернев
Toshiba спечели пет награди red dot за отличителния дизайн на своите нови
телевизори, лаптопи и HDD продукти
Снимка: Toshiba

Днес Toshiba Europe GmbH обяви, че печели пет отличия за своите продукти в престижните награди за дизайн "red dot award: product design 2012”. Отличените продукти са:

  • 3D Smart телевизорите 55/46WL863 и 55/46YL863
  • Преносимите компютри Tecra R840/R850
  • Ултрабукът Portégé Z830
  • Външните хард дискове STOR.E EDITION

STOR.E EDITION спечели "red dot: best of the best 2012” награда – най-високото признание в един от най-големите и прочути конкурси за дизайн в света.

Журито на конкурса беше изправено пред сериозно предизвикателство в тазгодишното издание с цели 4 515 продукта, кандидатстващи за този глобално признат еталон за качество. Тъй като много малка част от номинираните продукти печелят награди, журито старателно тества и оценява претендентите според критерии като иновация, функционалност, качество и екологична ефективност. Toshiba осъзнава отговорността, която всяка награда red dot носи със себе си и се гордее, че продуктите й са получили такова високо признание. 

STOR.E EDITION: "red dot: best of the best 2012”

STOR.E EDITION получи най-високата оценка сред претендентите в категорията и получи награда "red dot: best of the best 2012”. С вдлъбнат, матиран ръб и тяло в различни цветове, които перфектно се комбинират със сериите R840 и R850 на Toshiba Satellite, Satellite Pro и Tecra лаптопите, външните хард дискове STOR.E EDITION са леки и имат USB 3.0 интерфейс за бърз пренос на данни.

Portégé Z830: "red dot”

Тънкият и лек 33.8 см (13.3”) Portégé Z830 Ultrabook™ получи награда "red dot”. С тегло от по-малко от 1.12 кг2 и тяло от устойчив матиран магнезий, Portégé Z830 е ултра мобилен и едновременно с това издръжлив, като предлага всички необходими характеристики и възможности.

Tecra R840 и R850: "red dot”

Отличените с награди red dot лаптопи Tecra R840 и R850 на Toshiba за бизнес потребителите са ефективни професионални решения с тънък профил и олекотен дизайн. Оборудвани с отлични характеристики, те предлагат микс от иновативни технологии, включително най-новите инструменти за свързване, преминали са през интензивни тестове за издръжливост и идват в различни конфигурации. 

Toshiba 55/46WL863 и 55/46YL863: "red dot”

Създадени в сътрудничество с дизайнерите от Дания JACOB JENSEN DESIGN, наградените с red dot телевизори - черният 55/46WL863 и сребристият 55/46YL863 имат отличителна тънка рамка и съчетават различни висококачествени материали, включително матиран алуминий. Захранвани от мултипроцесорната платформа CEVO ENGINE на Toshiba, телевизорите WL863 и YL863 дават изключително качество на картината и брилянтно 3D представяне. И двата модела имат Smart TV възможности като опция за ползване на портала Toshiba Places (онлайн портал на Toshiba за достъп до много и разнообразно съдържание през специални приложения3), както и дават възможност за запис на телевизионни предавания на външни устройства4.

 реклама