Toshiba представи първото си персонално облачно устройство за съхранение в дигиталния дом

Съхранявайте, споделяйте и възпроизвеждайте поточно информация навсякъде по всяко време със STOR.E CLOUD
по статията работи: Теодора Пенева
Toshiba представи първото си персонално облачно устройство за съхранение в дигиталния дом
Снимка: Toshiba

Подразделението Storage Peripheral Division на Toshiba Europe GmbH (TEG) представи първото си персонално облачно устройство за съхранение – STOR.E CLOUD. Този лесен за ползване център за съхранение позволява на потребителите да запазват огромните си мултимедийни колекции сигурно и надеждно в дома си с добавената полза от това да имат достъп и да възпроизвеждат поточно файлове от разстояние през облака. Със STOR.E CLOUD потребителите ще имат достъп до цифрови данни у дома или в движение на техните таблети, смартфони или мобилни компютри.  

STOR.E CLOUD работи безпроблемно с всякакви електронни устройства, независимо от това дали са базирани на Windows, Android или Apple iOS. С неговите до 3TB капацитет за съхранение, потребителите ще могат да запазват резервни копия на музиката и снимките от техните лаптопи и таблети, както и да възпроизвеждат поточно филми към Smart телевизор. Освен това, те ще имат достъп до тях от всякакви устройства където и да се намират по света, стига да имат интернет връзка. Така може да се споделят със семейство и приятели снимки, да се слуша музика от собствената колекция в дома на приятел или да се гледат видео клипове на телевизора1.  

С десетократното увеличение на съхранената по света  дигитална информация  на всеки 5 години, става изключително важно потребителите да подсигуряват резервни копия на тяхната ценна информация2. Домовете се превръщат в екосистема от електронни устройства и всички искат свободата да споделят информация от екран на екран, както вкъщи, така и навън.  

Toshiba е лидер на пазара на потребителска електроника и нейното задълбочено познаване на нуждите на потребителите й помага да създаде център за съхранение, отговарящ на техните изисквания и да свърже отделните звена в съвременния дигитален дом.  

Потребителите ще могат да ползват STOR.E CLOUD веднага с неговия лесен интерфейс и бърз процес на инсталация от три стъпки:  

  1. Свързва се STOR.E CLOUD към мрежовия рутер
  2. Активира се инсталационният софтуер (CD) на компютъра
  3. Избира се име на HDD, потребителско име и парола

Всичко останало се случва автоматично, така че запазването  на резервни копия на медийните колекции може да започне веднага. Още други усъвършенствани функции могат да се ползват след завършване на инсталацията според персоналните предпочитания.  

Докато облачните  услуги за съхранение стават все по-популярни, много хора все още се притесняват  за това да съхраняват своята лична  информация в отдалечено устройство. За разлика от онлайн услугите за резервни копия, STOR.E CLOUD запазва данните със сигурността на дома, а не на неизвестно място, като така дава спокойствието, от което всеки се нуждае. Интернет връзка, защитена с парола съчетава глобалната достъпност с необходимата  сигурност. STOR.E CLOUD е напълно самостоятелно устройство, за разлика от обществените и частни мрежови приложения, така че съдържанието и достъпността винаги е под контрола на потребителя и няма такси за ползването му или абонаменти.  

"Докато съхранението в облака става все по-популярно, много потребители все още предпочитат традиционните хардуерни устройства за съхранение, тъй като се притесняват за сигурността на информацията си. STOR.E CLOUD премахва тези притеснения, тъй като съчетава най-доброто от двата свята. Решението на Toshiba дава спокойствие за съхранената информация в собствения дом с възможността за достъп до файловете навсякъде по света с помощта на интернет връзка,” заяви Арно Бонварле, директор периферни устройства за съхранение за региона на EMEA в Toshiba Europe GmbH.  

"STOR.E CLOUD ще свърже съдържанието в дигиталния дом, както и ще създаде сигурни резервни копия на ценната информация. Toshiba използва дългогодишния си опит в областта на потребителската електроника да осигури централизиран хъб за съхранение, който дава свобода за достъп до данните навсякъде по света.” 

STOR.E CLOUD ще бъде наличен на пазара от октомври 2012 г.  

Основни характеристики 

Интерфейс: RJ-45 Ethernet порт, USB 2.0 порт
Външно  покритие: мат
Налични цветове: черно
Налични капацитети: 2TB, 3TB
Система на файловете: NTFS (MS Windows) 
*Устройството може да бъде преформатирано до HFS+ система на файловете за пълна съвместимост с Mac.
Захранване: AC кабел с адаптер 
Вход: 100-240V, 650mA 
Изход: 12V - 2A 
EU/UK сменяем накрайник на щепсела
Размери: 160 (дължина) x 79 (ширина) x 191 (височина) в милиметри
Софтуер Toshiba Canvio Home Software
Системни  изисквания: • Windows® XP / VISTA® / Windows® 7 
• Мрежова връзка с Ethernet порт 
• Интернет връз

 

За  подразделение периферни  устройства за съхранение в Toshiba 

Подразделението периферни  устройства за съхранение на Toshiba Europe GmbH в Нойс, Германия предлага външни хард дискове и SSD решения, предназначени за потребители и търговци в Европа, Близкия Изток и Африка. Настоящата гама от предлагани продукти включва серията STOR.E и обхваща от външни HDD до иновативни персонални NAS решения и комплекти за ъпгрейд на съхранението.

За  Toshiba 

Toshiba е световен  лидер и новатор във водещите  високи технологии, доставчик на  решения и търговец на усъвършенствани  електронни устройства и електрически  продукти и системи. Toshiba Group внася иновация и въображение в широк кръг бизнес направления: дигитални продукти, включително LCD телевизори, ноутбук лаптопи, други електронни продукти и многофункционални печатащи устройства; електронни устройства, включително полупроводници, устройства за съхранение и материали; индустриални системи и системи  от обществената инфраструктура, включително системи за производство на енергия, интелигентни обществени решения, медицински системи, ескалатори, асансьори и домакински електроуреди.

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 550 компании с 202 000 служители по целия свят и с годишни продажби от над 6.1 трилиона японски йени (74 милиарда щатски долара).

Базирана в Нойс, Германия, Toshiba Europe GmbH e собствено подразделение на Toshiba Corporation Токио.

 реклама