Toshiba Corporation финализира придобиването на OCZ Technology Group и създава OCZ Storage Solutions

С настоящото придобиване Toshiba получава достъп до b2b и b2c бизнеса с твърдотелни (SSD) дискове
по статията работи: Данаил Казаков
Toshiba Corporation финализира придобиването на OCZ Technology Group и създава OCZ Storage Solutions

Toshiba Corporation, глобален технологичен лидер и производител на NAND флаш памет обяви, че компанията е финализирала придобиването на бизнеса на OCZ Technology Group, превръщайки го изцяло в собственост на Toshiba Group Company. От този момент нататък компанията, като част от Toshiba Group, ще оперира независимо под името OCZ Storage Solutions в ролята си на водещ доставчик на високопроизводителни SSD дискове за компютърни устройства и системи.

С настоящото придобиване Toshiba получава достъп до b2b и b2c бизнеса с твърдотелни (SSD) дискове и позволява на вече познатия и утвърден бранд OCZ да остане силен играч на пазара с продуктовото си портфолио, включващо SATA и PCIe потребителски дискове за тежки и стандартни приложения, както и SATA, SAS и PCIe продукти с индустриална насоченост, разполагащи със софтуер за виртуализация, акселерация и кеш. OCZ Storage Solutions ще даде преимущество на водещата NAND технология и ще я комбинира с патентованите контролери, фърмуер и софтуер на компанията, за да предостави на бизнес и крайните клиенти рентабилно решение за съхранение на данни.

"Придобиването на OCZ ни дава възможност да продължим развитието си по отношение на твърдотелните устройства за съхранение и демонстрира ангажимента на Toshiba да развива този бизнес сегмент", заяви Сеичи Мори, вицепрезидент Toshiba Semiconductor and Storage Company и корпоративен вицепрезидент на Toshiba. "Нашата цел е да предложим водещо продуктово SSD портфолио, така че да отговорим на нуждите от решения за съхранение както на крайните, така и на бизнес клиентите, а придобиването на OCZ е силна стъпка в посока реализирането на тази стратегия."

"Радваме се да станем част от семейството на Toshiba, където ще имаме възможността да продължим разработването на нови и уникални твърдотелни дискове и технологии, които ще позиционират новата ни бизнес единица като пазарен лидер", коментира Ралф Шмит, CEO за OCZ Storage Solutions.

Като част от Toshiba Group Company, OCZ Storage Solutions ще продължи да поддържа разработените в цял свят канали за продажба, а централата на новата компания ще остане в Сан Хосе, Калифорния със стратегически центрове за разработки в Ървайн (Калифорния), Тел Авив (Израел) и Абингдън (Великобритания).

За Toshiba

Toshiba е водещ световен производител на технологии от различно естество, доставчик на решения и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти и системи. Toshiba Group внася иновация и въображение в широк кръг бизнес направления: дигитални продукти, включително LCD телевизори, ноутбук компютри, ритейл решения и многофункционални печатащи устройства; електронни устройства, включително полупроводници, продукти за съхранение и материали; индустриални системи и системи от обществената инфраструктура, включително системи за производство на енергия, интелигентни обществени решения, медицински системи, ескалатори и асансьори, както и домакински електроуреди.

Toshiba е основана през 1875 г. и днес обединява глобална мрежа от над 590 консолидирани компании с 206 000 служители по цял свят с годишни продажби от над 5,8 трилиона японски йени (61 милиарда щатски долара). За повече информация посетете уебсайта на Toshiba: www.toshiba.co.jp/index.htm:

За OCZ Storage Solutions

OCZ Storage Solutions, част от Toshiba Group, е водещ доставчик на високопроизводителни b2b и b2c решения за съхранение и е изцяло подразделение на Toshiba Corporation. OCZ Storage Solutions оперира с патентована технология и предлага широка гама твърдотелни (SSD) дискове с голямо разнообразие по отношение на конфигурация и интерфейс, насочени към нуждите на богат набор от приложения. Компанията разполага с вътрешно разработен фърмуер и контролери, софтуер за акселерация, кеш и виртуализация, както и технологии за удължаване на времето и степента на надеждност за съхранение на данните. Компанията предоставя вертикално интегрирани решения, позволяващи трансформативен подход към начина, по които дигиталната информация се генерира, съхранява, използва, анализира и управлява от страна на потребителите. Повече информация можете да намерите на www.ocz.com

 реклама