Telekom Austria Group проведе успешен тест за скорост при пренос на данни от 400 Gbit/s между Загреб и Любляна

Високоскоростните трансмисии изискват все по-силни мрежи между най-важните хъбове
по статията работи: Данаил Казаков
Telekom Austria Group проведе успешен тест за скорост при пренос на данни от 400 Gbit/s между Загреб и Любляна

Telekom Austria Group проведе успешен тест на високоскоростната технология, която ще позволи пренос на данни при скорост 400Gbit/s, между Загреб в Хърватия и Любляна в Словения, като така за пореден път доказа своята иновативна сила. Полевият тест се проведе между 24 февруари и 6 март и беше фокусиран върху тестването на 400 Gbit/s технологията върху вече съществуващи оптични кабели.

"Нарастващото увеличение на обемите данни в идващите години изисква своевременно планиране на нови технологии през отдалечени мрежи. Употребата на цифрови услуги ще става все по-важна занапред. Безпрепятственото предаване на гласова телефония, мобилен и фиксиран интернет, както и HD кабелна телевизия е важна предпоставка, за да успеем да отговорим на нарастващите нужди на клиентите ни”, каза Гюнтер Отендорфер, изпълнителен технически директор на Telekom Austria Group, с което обясни причините за този тест.

Високоскоростните трансмисии изискват все по-силни мрежи между най-важните хъбове, не само в Австрия, но и на международно ниво. Висококачествените мрежи са задължителни, особено за компаниите, които работят в глобален мащаб. На този фон високото представяне на основните мрежи на Telekom Austria Group играе ключова роля, конкретно за услуги като банкови транзакции, CRM и SAP системи, които са от първостепенно значение за клиентите, ползващи услуги на едро. По тази причина Групата тества технологиите чрез съответните полеви тестове възможно най-рано, за да бъде готова да взима своевременни важни решения за бъдещото мрежово планиране. Така могат да бъдат най-добре подготвени за инвестициите във високоскоростни технологии и мрежи с високо представяне, които предстоят в идните десетилетия.

Съвместно с дългогодишния технологичен партньор Alcatel-Lucent, експертите и техниците на Telekom Austria Group успяха да покажат чрез настоящия полеви тест, че между столиците Загреб и Любляна е възможно да се постигне четирикратно увеличение на скоростта на пренос на данни от 100 Gbit/s до 400 Gbit/s, при което се използват вече наличните оптични кабели.

Луис Мартнес Амаго, президент на Alcatel-Lucent за Европа, Близкия Изток и Африка, каза: "Това е последният от все повече предстоящи тестове, които показват как нашият 400G фотонен двигател (Photonic Service Engine) може да подобри представянето на настоящите оптични мрежи. След изявлението, което отправихме миналата година, за работата ни с Telekom Austria, която цели да осигури 100G технология, този тест за пореден път подчертава лидерската ни позиция в областта на оптичните мрежи, както и нашето разбиране към стремежа на Telekom Austria към иновации. Решението на Alcatel-Lucent за 400G ще помогне на компанията да осигури надежден пренос на търсени граждански и критично важни за бизнеса услуги.”

Представянето и бързината на решението на Alcatel-Lucent 400G, основано на 1830 Photonic Service Switch (PSS) и на Photonic Service Engine (PSE), предоставя увеличен капацитет да се поддържат разрастващите се и динамични пакетни услуги по най-ефективния и спестяващ разходи начин.

Под надслов "Инициатива Гриуич", 400G преносът намалява разхода на електричество с 47%, а нуждите от място – с 65%, сравнено с настоящата 100G технология. Освен това 400G увеличава четирикратно настоящият капацитет на дължина на вълната от 100 до 400G, като така увеличава общия капацитет до 15,4 терабайта.

Като пионер в областта, Telekom Austria Group пусна първата търговско достъпна 100G мрежа в Европа през пролетта на 2013 г. Основните маршрути между Франкфурт и София в момента осигуряват добър капацитет. Обемът на данни при тези 100G преносни линии бяха постигнати от три големи клиента само три месеца след пуска им в работа. Основа на тези услуги са многофункционалните главни мрежи на Telekom Austria Group в Централна и Източна Европа, инфраструктурата на дъщерните компании на осемте пазара в Централна и Източна Европа, както и множеството добре основани партньорства с други телеком оператори. С актуализирането на 100G технологията, Telekom Austria Group успешно предлага и допълнителни високоскоростни мрежи за данни към важните столици в Централна и Източна Европа.

Информация за хърватската и словенската дъщерни компании можете да намерите на
http://www.telekomaustria.com/en/group/Markets

За Telekom Austria Group

Telekom Austria Group, която се търгува na виенската стокова борса от ноември 2000 г., е водещият телеком доставчик в Централна и Източна Европа, с около 23 милиона клиенти на всички пазари, на които оперира. Групата в момента оперира в осем държави: Австрия (A1), Словения (Si.mobil), Хърватска (Vipnet), Република Сърбия (Vip mobile), Република Македония (Vip operator), България (Mobiltel), Беларус (velcom) и Лихтенщайн (mobilkom liechtenstein). Общо пазарът на осемте държави покрива приблизително 41 милиона жители. Групата има 16 000 служители към 31 декември 2013 г. Приходите на Групата към края на 2013 г. възлизат на 4,2 милиарда евро. Портфолиото на Telekom Austria Group обхваща продукти и услуги, свързани с гласовата телефония, широколентовия интернет, мултимедийни услуги, IT решения, както и такива, свързани с данни, решения за търговия на едро, както и за мобилни плащания.

За повече информация, посетете http://www.telekomaustria.com/en/home

За Telekom Austria Group Wholesale

Telekom Austria Group е водещият доставчик на телекомуникационни услуги в Австрия. Компанията е интегриран и всеобхватен доставчик на интелигентни информационни и комуникационни услуги, а освен това е лидер на пазара в Централна и Източна Европа. Портфолиото покрива гласови, данни и IP услуги, глобални сателитни комуникации и мобилни решения. Групата осигурява и дългосрочно експертно ноу-хау, гъвкави и дизайнерски решения, както и своевременно решение на проблеми в областта на роуминга, решения за изпращането на сигнали (Signaling), GRX/IPX услуги и установяване на злоупотреби. Повече информация ще откриете на http://www.telekomaustria.com/de/wholesale

 реклама