Telekom Austria Group избра Ericsson за изграждане на мултистандартна мрежа и LTE

Сделката идва в подкрепа на желанието на Telekom Austria Group да подобри потребителското изживяване
по статията работи: Петър Чернев
Telekom Austria Group избра Ericsson за изграждане на мултистандартна мрежа и LTE
Снимка: Telekom Austria Group

Telekom Austria Group е водещ телеком оператор в Централна и Източна Европа с приблизително 23 милиона абонати. Скоро, клиентите му в Австрия и Хърватска ще могат да се наслаждават на по-добро и бързо потребителско изживяване, когато достъпват богати бази данни като видео съдържание, игри и музика или при работа с интернет страници и пренос на данни. Това ще се случи благодарение на решението на Telekom Austria Group да подпише договор с Ericsson за изграждане на мрежа с мултистандартен достъп. Този договор ще разшири дългосрочното партньорство между двете компании. Мултистандартните базови станции позволяват на доставчиците на телеком услуги да оперират с  няколко мобилни стандарта в една и съща мрежа.

Ericsson ще надгради 2G и 3G мобилни мрежи и ще предостави най-съвременната LTE технология за дъщерните на Telekom Austria Group компании A1 в Австрия и Vipnet в Хърватска.

Благодарение на предоставеното LTE, A1 и Vipnet могат да продължат да отговарят на нуждите на своите абонати от по-добро и бързо мобилно широколентово изживяване. Операторите също така ще могат да се възползват от гъвкавото 2G/3G/4G RAN решение вградено в RBS 6000 мулти-стандартните базови станции. Ханс Пихлер, технически директор в Telekom Austria Group, коментира: "Нашите потребители са винаги на първо място и затова наша основна цел е да продължаваме да подобряваме потребителското им изживяване. Затова и решихме да изберем Ericsson, наш доставчик на 2G и 3G технологии, за тази задача.  Абонатите ни от  Австрия и Хърватска ще открият веднага ползите от достъпа до най-модерни технологии."

Емил Нилсон, вице президент на Ericsson за Централна и Източна Европа, коментира: "Мобилният широколентов достъп играе важна роля в подобряването на всекидневието на хората и тази сделка е свързана с нашата мисия да помагаме за предоставянето на тези услуги на възможно най-много потребители и по този начин да вървим към създаването на Свързаното Общество. Telekom Austria Group е наш дългогодишен партньор и ние с удоволствие ще предоставим на абонатите на компанията най-добрите 2G/3G/4G услуги."

С този договор Ericsson остава лидер в сферата на LTE технологиите и мобилния широколентов достъп, осигураващ достъп за 305 милиона абонати от общо 455 милиона потребители на LTE в глобален мащаб.

 реклама