Tableau е сред лидерите при системи за бизнес анализи в света

Система за бизнес анализи Tableau е един от лидерите при този тип софтуерни решения
по статията работи: biznews.bg
Tableau е сред лидерите при системи за бизнес анализи в света

Система за бизнес анализи Tableau е един от лидерите при този тип софтуерни решения, според тазгодишната класация Gartner Magic Quadrant. Класацията включва 24 от водещите софтуерни решения за бизнес анализи (BI – Business Intelligence) в света, оценени по множество показатели в направления като инфраструктура на системата, управление на данните, анализи и визуализации, споделяне на информацията, насърчаване на сътрудничество и много други.

"Tableau променя изцяло начина, по който потребители без познания в програмирането могат да достъпват, обработват и анализират информацията, която им е нужна в ежедневната работа. Системата е лесна за използване и подходяща както за редови служители, така и за ръководството на компаниите и може значително да улесни взимането на стратегически решения за бизнеса" - разказва д-р Валентина Протопопова, експерт в българската компания Тим ВИЖЪН България, която е представител на Tableau у нас.

Системата за бизнес анализи включва множество интерактивни и лесни за използване функции за анализ и визуализация на данните. Тя се отличава с лекота, интерактивност и способност за свързване с огромно (и постоянно нарастващо) разнообразие от източници на данни.

Tableau е и едно от най-динамично развиващите се BI решения. Непрестанните усилия на екипа на компанията по подобряване на съществуващите и добавяне на нови функционалности през последните години са довели до значителен ръст при клиентите на системата и в крайна сметка – до нейната лидерска позиция в този бързо развиващ се технологичен подсегмент. Припомняме, че неотдавна беше представена версия 10.2 на решението, която добавя интеграция с езика за програмиране Python и поддръжка на географски данни.

Повече информация за класацията е достъпна на адрес:

https://www.tableau.com/asset/2017-gartner-magic-quadrant?id=19433

 

 

 реклама