TNT Airways и Emirates SkyCargo подписват споразумение за споделяне на полети

Споразумението позволява всяка авиокомпания да оптимизира своя оперативен капацитет
по статията работи: Лиляна Бончева
TNT Airways и Emirates SkyCargo подписват споразумение за споделяне на полети

Авиокомпанията на TNT, дъщерна компания на TNT Express, и Emirates SkyCargo разширяват своето сътрудничество чрез подписване на споразумение за споделяне на полети. Според споразумението Emirates SkyCargo ще използва своя авиокод и свободното пространство на товарен самолет Boeing 777 на авиокомпания TNT от летище Кенеди, Ню Йорк, до Лиеж и по маршрута Хонконг–Дубай–Лиеж.

Споразумението позволява всяка авиокомпания да оптимизира своя оперативен капацитет, увеличавайки в същото време броя на седмичните полети по тези маршрути, като се използват горивоефективните товарни самолети Boeing 777. Полетите по маршрут Хонконг–Дубай–Лиеж ще се увеличат от 4 на 6 пъти за седмица. Полетите по маршрут летище Кенеди–Ню Йорк–Лиеж са пет за една седмица.

"Споразумението за споделяне на полети между TNT Airways и Emirates SkyCargo ще позволи на TNT Express да продължи да изпълнява отлично международните доставки за своите клиенти, като оптимизира използването на самолети с голяма продължителност на полета. Това е много важна стъпка към намаляване на междуконтиненталния фиксиран капацитет на TNT. TNT Airways е авиокомпанията изпълнител, което осигурява на нас и на нашите клиенти прозрачността и контрола на полетите, които се изискват", каза Мари-Кристин Ломбард, изпълнителен директор на TNT Express.

"Обединявайки сили с TNT Airways, ние получаваме възможността да подпомогнем международната търговия, като предоставим на клиентите си нови бизнес възможности чрез по-развита връзка между САЩ и Близкия изток, както и между Дубай и Хонконг", каза Рам Менен, вицепрезидент в отдел "Продажби". "В допълнение, създават се нови маршрути между Лиеж, Белгия, и точки от мрежата ни по над 120 дестинации, обслужвани от нашия флот от 163 големи пътнически самолета и осем товарни самолета".

TNT Express работи с три товарни самолета Boeing 777. Товарният самолет Boeing 777 може да прелети 9070 км с товар от 226 000 паунда (103 тона). За снимки и допълнителна информация посетете нашата галерия.

Споразумението подлежи на одобрение от правителството.


За TNT Express

TNT Express е една от най-големите компании за експресни доставки, която седмично транспортира 4,7 милиона документи, колети и товари до над 200 страни по света TNT Express управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Китай, Южна Америка, азиатската част на Тихия океан и Близкия изток. Компанията има 83 000 служители и управлява флот от около 30 000 сухопътни транспортни средства и 50 самолета. Притежава повече от 2600 депа и сортировъчни центрове. Приходите на TNT Express за 2010 г. са в размер на 7053 млн. евро. За повече информация, моля, посетете уебсайтът на TNT http://www.tnt.com/corporate.

 реклама