TBI Bank вдига капитала си  2

Увеличението на капитала е третото поред, което финансовата институция прави в рамките на една година
по статията работи: Лиляна Бончева
TBI Bank вдига капитала си
Снимка: TBI Bank

TBI Bank вдига капитала си със 7 млн. лв.

Промяната е официално вписана в Търговския регистър с № 20130228105911 от 28.02.2013 год. Така собствения капитал на дружеството става 61, 4 млн. лв. Вдигането на капитала ще позволи на банката да поддържа ръст в кредитирането на граждани и да навлезе по-агресивно в сегмента на малкия и среден бизнес.

"TBI Bank има за своя дългосрочна цел да се превърне в предпочитан партньор в сегментите "банкиране на дребно” (потребителско и целево  финансиране) и "микро, малки  и средни предприятия” в България. Вярваме, че можем да постигнем тази цел,  като предлагаме добро обслужване и внимание към всеки клиент, като създаваме качествени продукти  и разбира се съчетани с бързи услуги.  В  този контекст е съвсем естествено да  вложим  финансов ресурс и да увеличим собствения капитал на банката, за да можем да осигурим стабилен ръст на нов портфейл от потребителски кредити и да разширяваме все по-активно бизнеса си в сегмента на малките и средни предприятия", коментира Валентин Гълъбов, член на надзорния съвет на банката.

Увеличението на капитала е третото поред, което TBI Bank прави в рамките на една година. През ноември 2012-а тя увеличи собствения си капитал с 2  млн. лв., които след разрешение от БНБ бяха внесени от холандския холдинг TBIF Financial Services B.V., собственик на банката. Преди това, още в началото на 2012 г. капиталът на дружеството беше вдигнат с 6 млн.лв.

ТBI Bank е собственост на регистрираното в Холандия дружество ТBIF Financial Services B.V. което оперира на българския пазар от 2001 година и притежава добре познатите на българския потребител Ти Би Ай Кредит, Ти Би Ай Лизинг, Ти Би Ай Рент. През пролетта на 2011 година, холандския холдинг закупи словенската НЛБ Банк, която ребрандира, като Ти Би Ай Банк. Повече от 1 000 000 българи са клиенти на Ти Би Ай през последните 12 години, а вече  могат  да ползват всички банкови услуги, чрез клоновата мрежа и интернет банкирането на Ти Би Ай Банк.

 реклама