T-Mobile избра Ericsson за свой партньор в преминаването към LTE

T-Mobile с първи договор в Северна Америка за въвеждане на решението AIR (Antenna Integrated Radio) от Ericsson
по статията работи: Петър Чернев
T-Mobile избра Ericsson за свой партньор в преминаването към LTE
Снимка: Ericsson

T-Mobile избра Ericsson за свой партньор при извършването на мрежова трансформация, която включва подготвителни дейности за внедряване на LTE през 2013 г. Инвестицията в тази трансформация възлиза на 4 милиарда щатски долара.

T-Mobile ще бъде първият доставчик в Северна Америка, който ще въведе технологията AIR на Ericsson, позволяваща на операторите да подобрят съществуващото покритие и бързо да внедрят LTE. T-Mobile избра AIR решението заради подобреното му представяне и лесното внедряване. Ericsson ще инсталира базови станции, кули и оборудване за комуникационни помещения, а също така ще предостави консултиране, системна интеграция и услуги по привеждане в експлоатация. Ще бъде предоставено и цялостно обслужване по отношение на инсталацията, интеграцията и миграцията.

"В T-Mobile се стараем да бъдем на гребена на 4G вълната и сме щастливи, че ще продължим нашето дългосрочно партньорство с Ericsson по отношение на модернизирането на мрежите ни и въвеждането на LTE през 2013 г.," коментира Невил Рей, технически директор на T-Mobile USA. "Като партньори на Ericsson, T-Mobile ще бъде първият доставчик в страната, който ще въведе технологията Antenna Integrated Radio, осигуряваща бързо въвеждане и намаляване на натоварването на позициите.

Настоящата сделка е част от дългосрочните партньорски отношения между Ericsson и T-Mobile. През 2006 г., двете компании разшириха съществуващия по между им договор, като включиха в него изграждане на национална 3G мрежа. През 2010 г., Ericsson обнови мрежата на T-Mobile и с въвеждането на HSPA+ 21 технология, а през 2011 г. – с HSPA+ 42 технология.

AIR решението на Ericsson е проектирано да се вписва в средата и да наподобява традиционна антена, въпреки че има вградени активни радио елементи. Ползите от него включват улеснен достъп и намаляване на консумацията на енергия с до 40-45% в сравнение с други подобни решения, използващи стандартни базови станции, комбинирани с пасивни антени.

Към момента Ericsson има 46 подписани LTE/EPC договори в 23 държави на пет континента. В глобален мащаб LTE покрива население от 325 милиона души, от които 215 милиона се обслужват от мрежи на Ericsson.

 реклама