Symantec определен за лидер при платформи за защита на крайните устройства за 12-та поредна година

В Symantec вярваме, че организациите трябва да внедрят стратегия "задълбочена защита" за постигане на ефективна защита на крайните устройства
по статията работи: Данаил Казаков
Symantec определен за лидер при платформи за защита на крайните устройства за 12-та поредна година

Gartner Inc. отново определи Symantec за лидер в "Магическия квадрант" за платформи за защита на крайните устройства (Endpoint Protection Platforms) – позиция, която Symantec поддържа вече 12-та поредна година.¹ "Вярваме, че лидерската позиция в доклада "Магически квадрант 2014", публикуван на 8 януари 2014 година и положителният търговски рейтинг на Symantec, определен от Gartner², са индикации за силно продуктово предлагане, което работи добре що се отнася до разпознаване, защита и изпълнение".

Според новия доклад "Магически квадрант", който позиционира доставчиците на база тяхната способност за изпълнение и цялостност на визията, "защитата от обикновен зловреден софтуер, както и високоефективните настойчиви заплахи (advanced persistent threats), играят основна роля при решението за закупуване на платформи за защита на крайните устройства.” По-нататък докладът посочва, че ръстът при целенасочените атаки "напълно премахва упорството от страна на пазарите на антивирусен софтуер да използват реактивни техники за защита", и подчертава необходимостта решенията при платформите за защита на крайните устройства да бъдат "по-инициативни и фокусирани върху целия жизнен цикъл на ИТ сигурността", за да бъдат успешни в бъдеще. Напълно сме съгласни с това!

В Symantec вярваме, че организациите трябва да внедрят стратегия "задълбочена защита" (defense-in-depth strategy) за постигане на ефективна защита на крайните устройства. В ролята си на такава, Symantec Endpoint Protection поддържа технологията Insight (защита оценяваща репутацията) и технологията SONAR (защита оценяваща поведението), Мрежова защита (Network Threat Protection), Контрол върху устройствата и действащите програми (Device and Application Control), в комбинация с традиционни антивирусни технологии. По този начин Symantec Endpoint Protection предлага отлична многослойна защита, която улавя заплахите, които традиционните решения по безопасността пропускат.

Symantec Insight осигурява контекст, базиращ се на възраст, асоциация и разпространение на даден файл, за да оцени "репутацията" на обектите – давайки на организациите възможността лесно да блокират файлове на база надеждност и репутация. SONAR е основният двигател на технологията на Symantec за защита оценяваща поведението. SONAR анализира поведението на действащите програми, за да определи какво точно извършва дадена програма (вместо как изглежда), за да осигури ефективна, неагресивна защита от незабелязани "zero-day” заплахи. Network Threat Protection анализира входящите потоци данни, които се приемат от устройството на потребителя чрез мрежови връзки и блокира заплахи преди те да ударят системата. През последната година, над 51 процента от общия брой заплахи, предотвратени от Symantec, са спрени от тези три проактивни технологии.

Сървърите са специален вид крайни устройства със специфични нужди. Symantec посреща тези нужди посредством Symantec Critical System Protection, който си служи с комбинация от системи за откриване на host-based атаки (HIDS), системи за превенция от атаки (HIPS), и контрол на достъпа на принципа на най-ниската привилегия, с цел организациите активно да защитават хетерогенните среди на сървъра и информацията съдържаща се в тях. Както Symantec Endpoint Protection, така и Symantec Critical System Protection са идеалното решение за защита както на физическата, така и на виртуалната среда.

Влезте тук, за да видите пълния доклад.

Изключване от отговорност: Gartner не подкрепя нито един търговец, продукт или услуга, описани в неговите проучвателни доклади, и не съветва потребителите на технологии да избират само търговците с най-високи рейтинги. Проучвателните публикации на Gartner съдържат мненията на проучвателната организация на Gartner и не трябва да се тълкуват като фактически твърдения. Gartner не отговаря за каквито и да било гаранции, изразени или наложени, с уважение към това проучване, включително всички гаранции за продаваемост или годност, свързани с определена цел.

 реклама