Sony представя фотоапарата А7

Full-frame фотография в компактни размери
по статията работи: Момчил Лалев
Sony представя фотоапарата А7
Снимка: Sony

Новият α7 от Sony предлага всички предимства на 35-милиметровия full frame сензор за изображения и възможността за смяна на обективите в едно наистина компактно тяло. α7 заснема впечатляващи снимки, присъщи досега само на големи фотоапарати от висок клас, и то без да прави компромис с качеството на изображението, комфорта при снимане, функционалностите или представянето на автоматичния фокус.
 
Също както новия α7R, α7 дава свобода на фотографи и кинематографи, комбинирайки впечатляваща преносимост с всички предимства на full-frame фотографията и заснемането на видео клипове като снимане с по-висока чувствителност с намалени нива на цветния шум в картината, по-широк динамичен спектър, по-плитка дълбочина на полето, която позволява впечатляващи дефокусиращи ефекти като боке, както и съвместимост с обновения набор от full-frame обективи.

С красивия си дизайн и корпус, изработен от здрава магнезиева сплав, α7 се побира комфортно в ръката на потребителя. Контролни дискове отпред и отзад, както и такъв за компенсация на експозицията, позволяват интуитивни настройки по време на кадриране през висококонтрастния XGA OLED Tru-Finder с висока резолюция или на подвижния LCD екран тип 3.0.

Full-frame сензорът, заедно с мощния нов BIONZ X процесор, позволява на α7 да снима Full HD видео с професионално качествоi. Потребителите ще се насладят на богати, красиво обработени видео кадри с разкошни цветове и ултра ниски нива на шум в картината, дори при слабо осветление. Подобреният Clear Image Zoom (разширено приближение) за видео заснемане позволява силно приближение без компромис в броя на пикселите. Функциите за професионално филмово заснемане включват контрол и показване на нивото на звука при запис, както и HDMI изход, който позволява преглеждането на видео клипове на външен монитор или записването им на друго устройство.

Подобреният Fast Hybrid автоматичен фокус комбинира изключително бърз автофокус с фазово разпознаване с много точен контрастен автоматичен фокус, подсилен от нов алгоритъм за пространствено откриване на обекти, за да постигне едно от най-бързото представяне на автоматичен фокус при full-frame фотоапаратите. Дори при снимане на обект, който е частично обърнат с гръб към камерата с плитка дълбочина на полето, лицето на обекта се фокусира ясно, благодарение на невероятно точната технология за разпознаване на очи, която може да фокусира дори само една зеница. Първо фазовият автофокус със 117 разположени на гъсто точки, движи обектива по гъвкав и ефективен начин, за да фокусира обекта. След това контрастният автоматичен фокус (25 точки) могновено фиксира фокуса.

Кадри с висока резолюция могат да бъдат разгледани директно на 4K телевизор, който предлага над четири пъти повече детайли от Full HD. Поддръжката на TRILUMINOS Colour доставя зашеметяваща палитра от богати, естествени цветове при гледане на филми и снимки, заснети с α7, на съвместим BRAVIA телевизор с TRILUMINOS Display.

α7 предлага безпроблемно one-touch безжично свързване чрез Wi-Fi и NFC към вашия смартфон или таблет Xperia или друг Android смартфон или таблет, поддържащ NFC. PlayMemories Camera Apps допълват фотографското ви изживяване с растящ набор от безплатни и платени приложения, включващи вълнуващи нови креативни ефекти, филтри, инструменти и др.

Новото приложение Multiple Exposure автоматично композира последователни експозиции, улеснявайки създаването на красиви драматични ефекти чрез набор от предварително зададени артистични теми, както и ръчни режими на смесване.

Smart Remote Controlii е предварително инсталиран на α7 и контролира експозицията и освобождаването на затвора от смартфона. Приложението е идеално за групови снимки със статив и автопортрети, като също така изпраща автоматично снимки на мобилното ви устройство за споделяне на мигаiii.

 реклама