Sony представя Xperia™ E  4

Достъпен смартфон с HD Voice, мониторинг на трафика на данни и управление работата на батерията
по статията работи: Теодора Пенева
Sony представя Xperia™ E
Снимка: Sony
  • Невероятно качество на звука на разговорите благодарение на HD Voice и системата за изолиране на шума за кристално ясни обаждания навсякъде
  • Лесен контрол на разходите чрез мониторинга на трафика на данни и управление на работата на батерията, което удължава "standby" режима над 4 пъти
  • Версия и с две SIM карти – Xperia E dual

Sony Mobile Communications ("Sony Mobile”) обяви новото достъпно попълнение към своята продуктова линия Xperia – Xperia E. Най-новият Android смартфон на Sony ще бъде наличен както с една SIM карта, така и във вариант с две SIM карти, през първото тримесечие на 2013г.

Xperia E е компактен смартфон на разумна цена, който е създаден с идеята да бъде удобен. Ще бъде наличен в три цвята – черен, бял и розов. Xperia E може да се похвали със страхотно HD Voice качество, което прави телефонните разговори по-ясни от всякога. Смартфонът поддържа и система за игнориране на околния шум, която елиминира страничните звуци, така че потребителите да могат да се насладят на кристално чисти разговори във всяка обстановка.

Xperia E е създаден така, че потребителите лесно да следят разходите си за трафик на данни и консумацията на енергия от батерията. Приложението за проследяване трафика на данни следи какво количество е било изразходвано, а удълженият standby режим увеличава издръжливостта на батерията до 4 пъти. Когато екранът е в неактивен режим за повече от няколко минути, Wi-Fi и трафикът на данни се изключват и повечето приложения стават неактивни, за да удължат живота на батерията. Обажданията и текстовите съобщения, обаче, продължават да функционират нормално. При докосване на екрана, за да влезе устройството в работен режим отново, всички функции се връщат към нормален работен режим.

Телефонът, също така, ще бъде достъпен във варинат с две SIM карти – Xperia E dual – така че потребителите да могат лесно да превключват между тарифни планове само с едно докосване, за да са сигурни, че винаги използват най-изгодния за тях план.

 "Съветваме потребителите, които правят първи крачки в света на смартфоните Xperia, да се насочат към Xperia E или Xperia E dual. Тези телефони са перфектни за хората, които търсят достъпно качество и функционалности, които по принцип се асоциират с по-скъпите Android смартфони”, коментира Калъм МакДугъл, директор Xperia маркетинг в Sony Mobile Communications.

Xperia E предлага изключително качество на звука, благодарение на "WALKMAN®” приложението, което включва аудио технологията xLOUD™, 3D surround звук и ръчен еквалайзер. С достъп до милиони песни1 от облачно базираната стрийминг услуга Music Unlimited на Sony Entertainment Network2, потребителите могат и лесно да гледат и споделят съдържанието си на телевизора, таблета или компютъра си чрез DLNA безжична връзка. 

Xperia E излеза с Android 4.1 (Jelly Bean), предлагайки на потребителите най-новото Android преживяване3.

Ключови характеристики на Xperia E

  • Кристално ясни разговори, благодарение на HD Voice и системата за игнориране на околни шумове
  • Лесен мониторинг на изразходвания трафик на данни, както и работата на батерията
  • 1500 mAh сменяема батерия с дълъг режим на работа
  • 3.5" HVGA дисплей за удобно сърфиране и страхотни забавления
  • Перфектно Walkman музикално изживяване с xLOUD и 3D surround звук
  • Безжична DLNA връзка за лесно споделяне и разглеждане на съдържание като снимки и видео на телевизор, таблет и компютър
  • 1 GHz процесор
  • Xperia Е ще бъде наличен в черно, бяло и розово, а Xperia E dual в черно и златно

1Услугите на Sony Entertainment Network са достъпни в зависимост от региона, моля посетете Sonyentertainmentnetwork.com за повече детайли.

2Броят на достъпните песни варира според региона.

3Xperia E dual излиза официално с Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) и ще получи ъпгрейд до Android 4.1 (Jellybean).

 реклама