Sofia Contemporary в движение и SG Експресбанк обявяват конкурс за художествен проект на банкова карта

Шестте победители в конкурса "Твоето изкуство на съвременната карта" ще бъдат наградени с реализация на техните проекти и с парична награда от 500 евро София, 16 август 2012 г.
по статията работи: Лиляна Бончева
Sofia Contemporary в движение и SG Експресбанк обявяват конкурс за художествен проект на банкова карта
Снимка: Societe Generale

Sofia Contemporary в движение и Societe Generale Eкспресбанк обявяват съвместен конкурс за художествен проект на банкова карта. В конкурса могат да участват всички художници (по професия или призвание), които имат желание да споделят своята визия за образите на българското съвремие. Проекти ще се приемат до 15 септември т.г. включително.

Конкурсът "Твоето изкуство на съвременната карта" ще излъчи шест финалисти, като пет от тях ще бъдат оценявани от професионално жури: кураторът на фестивала Sofia Contemporary в движение, експерт от Societe Generalе Експресбанк и трима изтъкнати представители на българското съвременно изкуство. Шестият победител ще бъде избран от "публиката” чрез свободно гласуване на Facebook страницата «Аз обичам съвременното изкуство». Гласуването ще се осъществява чрез натискане на бутона «харесва ми»/«like» под съответното изображение, а проектът, събрал най-много гласове ще бъде шестият победител.

Шестте отличени проекта ще се използват за визуалното оформление на новата серия банкови карти на Societe Generalе Експресбанк, която е посветена на съвременното изкуство. Наградените проекти ще получат и парична награда на стойност от по 500 евро. Освен всичко това, специална селекция от номинирани проекти ще бъде изложена като част от програмата на Sofia Contemporary в движение от 15 октомври до 9 ноември. Повече информация за правилата за участие и гласуване може да намерите на: https://www.facebook.com/contemporaryartbg/app_305765686188005

 реклама