Societe Generale Експресбанк ще подгрее Sofia Contemporary с изложба за съвременен дизайн за банкова карта

В рамките на конкурса "Твоето изкуство на съвременната карта" бяха изпратени над 1000 предложения от цялата страна
по статията работи: Петя Бързилска
Societe Generale Експресбанк ще подгрее Sofia Contemporary с изложба за съвременен дизайн за банкова карта
Снимка: sxc.hu

Точно преди месец Societe Generale Експресбанк обяви конкурс за художествено оформление на банкова карта "Твоето изкуство на съвременната карта”, който се проведе от 15-ти август до 15-ти септември 2012 г. като част от партньорството на банката с новия международен фестивал за съвременно изкуство – Sofia Contemporary В Движение.

В рамките на 4 седмици конкурсът "Твоето изкуство на съвременната карта” привлече вниманието на стотици творци и любители на съвременното изкуство и събра над 1000 невероятни идеи чрез специално приложение във Facebook страницата на банката "Обичам съвременното изкуство”.

Съвместният конкурс на Societe Generale Експресбанк и Sofia Contemporary в Движение ще излъчи общо шест победителя, като един от тях ще бъде определен на база брой "харесвания” във Facebook платформата на конкурса, а останалите пет ще бъдат оценени от професионално жури в рамките на идната седмица. Авторите на отличените проекти ще получат награда от 500 евро от Societe Generale Експресбанк в карта, облечена в техния собствен дизайн.

Финалният избор на публиката и журито ще бъде обявен на 15-ти октомври 2012 г. по време на официалното откриване на изложбата "Твоето изкуство на съвременната карта”, която ще даде своеобразен старт на Sofia Contemporary В Движение и ще представи отбрани творби от конкурса за дизайн на банкова карта на Societe Generale Експресбанк с визия "Съвременно изкуство”. Експозицията ще може да бъде видяна от 15-ти октомври до 11-ти ноември 2012 г. нa централно място в столицата.

Всички проекти в конкурса "Твоето изкуство на съвременната карта” могат да бъдат разгледани във Facebook страницата "Обичам съвременното изкуство” на адрес: www.facebook.com/contemporaryartbg.

Повече подробности за фестивала Sofia Contemporary можете да научите от уебсайта edno.bg/sofiacontemporary .

 реклама