Societe Generale Експресбанк отговаря на потребителското търсене с нови жилищни кредити

Клиентите предпочитат кредити за нов дом с фиксирана лихва за дълъг период от време, показва проучване на банката за жилищния пазар
по статията работи: Данаил Казаков
Societe Generale Експресбанк отговаря на потребителското търсене с нови жилищни кредити

В отговор на потребителското търсене Societe Generale Експресбанк предлага нови жилищни кредити с фиксирана лихва от 6,3% в евро и 6,6% в лева за период от десет години. Фиксираният лихвен процент е валиден за първите 10 години. За останалия срок от договора лихвеният процент се определя в зависимост от валутата и срока на кредита.

Новите жилищни кредити на Societe Generale Експресбанк дават възможност за фиксиране и на месечните вноски по кредита за много дълъг срок и за планиране на финансовите разходи на клиентите за години напред.

"Мнението на клиентите е важно за нас и затова разработихме специално за тях този продукт, който да отговаря на техните предпочитания и да улеснява осъществяването на плановете им за закупуването на нов дом. Целта ни е да разширяваме гамата от продуктите, които предлагаме за жилищно финансиране, за да позволим на всеки наш клиент да открие най-подходящото решение за себе си,” коментира Наталия Лакова, мениджър Кредитни продукти в Societe Generale Експресбанк.

Представително проучване на банката за потребителските нагласи към пазара на недвижими имоти и ипотечните кредити показва, че повече от една трета от българското население декларира желание да закупи жилище през следващите две години. Близо 75% от респондентите смятат да финансират тази своя инвестиция чрез ипотечен кредит.

Ето как биха изглеждали условията на кредит от 50 000 лева/евро за 20 години с фиксиран лихвен процент за първите 120 месеца и променлив лихвен процент за останалия срок на кредита: ГПР 7.00% за лв./6.61 % за евро, фиксиран лихвен процент за първите 120 месеца и променлив лихвен процент за останалия срок на кредита 6.6% в лева и 6.3% в евро.

 реклама