Siemens и Varian Medical Systems обявиха глобално сътрудничество в областта на лъчетерапията

Сектор Здравеопазване на Siemens и американският производител на медицински изделия и софтуер за лечение на ракови заболявания Varian Medical Systems подписаха стратегическо партньорство
по статията работи: Елица Елефтерова
Siemens и Varian Medical Systems обявиха глобално сътрудничество в областта на лъчетерапията
Снимка: sxc.hu

Сектор Здравеопазване на Siemens и американският производител на медицински изделия и софтуер за лечение на ракови заболявания Varian Medical Systems подписаха стратегическо глобално партньорство за предоставяне на решения за диагностика и лечение на онкологични заболявания.

Сътрудничеството предвижда съвместното предлагане на продукти за образна диагностика и лечение в областта на радиационната онкология в страни от целия свят. Двете компании ще разработват софтуерни интерфейси между системите сиза лечение и ще проучат възможностите за съвместно разработване на нови продукти за образно направлявана лъчетерапия и радиохирургия.

Съгласно споразумението, Varian ще представляват продукти за образна диагностика на Siemens (компютърни томографи, ПЕТ-скенери и ядрено-магнитни резонанси) в лъчетерапевтични клиники по света, започвайки незабавно в повечето големи пазари и последващо разширяване в Северна Америка до края на одината.

Сектор Здравеопазване на Siemens ще представлява пред своите клиенти оборудването и софтуера за лъчетерапия и радиохирургия на Varian. Това ще позволи на двете компании да предлагат цялостни решения отобразна диагностика до лечение. Siemens ще продължи да обслужва и поддържа своята инсталирана база от около 2 000 медицински линейни ускорителя по целия свят.

Споразумението ще предостави на клиентите на Siemens повече възможности за избор на терапевтично оборудване, тъй като многоамортизирани ускорители ще бъдат подменени. Varian и Siemens ще разработят интерфейси, които ще свържат онкологичния информационен софтуер ARIA® на Varian с ускорителите и системите за образна диагностика на Siemens. Така клиники по целия свят ще получатповече възможности за подобряване на работния процес и оптимизиране на операциите.

"С тази стъпка в рамките на "Програма 2013" на сектор "Здравеопазване" на Siemens ние ще затвърдим позицията си на лидер в областта на образната диагностика и радиационната онкология. Компанията ще продължи да обслужва сферата на радиационната онкология ида помага за подобряване лечението на раково болните по целия свят с високо качество на решенията за образна диагностика и лечение", заявява Валтер Мецендорфер, главен изпълнителен директор на "Радиационна онкология и компютърна томография" на Siemens.

"Това е вълнуващо развитие, което ще даде възможност на Varian да подобри и разшири своите клинични решения в полза на раково болните по целия свят”, заявява Тим Гертин, президент и главен изпълнителен директор на Varian. "С разработването на пълна софтуернасвързаност и нова архитектура, свързваща системите на Siemens и Varian, заедно можем да предоставим на клиниките революционни възможности за диагностика и лечение на пациенти с онкологични заболявания. Друга основна цел на това партньорство е да се ускорят иновациите и да се осигурят по-ефикасни и ефективни решения, особено за развиващите се пазари."

 реклама