Samsung си постави за цел да достигне до над 400 000 младежи до 2019 г чрез образователните си програми

Фирмата още веднъж твърдо заяви позицията си, че ще инвестира в европейската си дигитална образователна програма
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung си постави за цел да достигне до над 400 000 младежи до 2019 г чрез образователните си програми
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. изрази загрижеността си по отношение на липсата на умения, пред която се изправя европейският бизнес с технологии, и обеща да инвестира в обучение на млади хора при откриването на Samsung Forum в Малага, Испания тази седмица.

Съни Лий, президент на Samsung Europe, заяви: "Към този момент една четвърт от всички млади хора на възраст между 16 и 24 г. в Европа са безработни – това прави около шест милиона младежи, които не получават обучението, опита, независимостта и увереността, които биха придобили чрез продуктивна работа. Според изчисления на Европейската комисия към 2015 г. може да има около 900 хиляди свободни работни места за професионалисти в сферата на информационните и комуникационни технологии. Очевидно е, че имаме разминаване между реалността и начина, по който младежите биват подготвяни за модерни работни места, в които движещи са технологиите. Ето затова ние от Samsung сме твърдо решени да работим в тази насока.”

Днес Samsung Europe, където работят 19 000 души от региона, още веднъж твърдо заяви позицията си, че ще инвестира в европейската си дигитална образователна програма, за да предостави на младите хора достъп до смарт технологии, умения и обучение.

Дигиталната образователна програма на Samsung стартира през 2013 със "смарт класни стаи" за ученици на възраст 6-16 г. в по-бедни райони на континента и с професионално обучение в "технологични институти" за младежи на възраст 16-24 г. До края на 2014 г. програмата ще достигне до 45 197 ученици и до над 9 832 студенти. До края на 2019 г. нашите прогнози показват, че повече от 400 000 младежи ще са се възползвали директно от дигиталната образователна програма на Samsung.

През 2013 г. Samsung започна да организира смарт класни стаи в начални и средни училища във всяка държава-членка на ЕС. Програмата за смарт класни стаи предоставя на учениците и преподавателите нови възможности за обучение чрез модерни мобилни технологии и им предлага придобиване на важни умения за дигиталната икономика, напр. кодиране. Програмата се фокусира главно върху училища в по-бедни райони.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама