Samsung разширява категорията на своите смарт продукти и въвежда Wi-Fi в пералните машини

Функцията My Cycle позволява на потребителя да зададе предварително своята комбинация от настройки на цикъла за изпиране и сушене
по статията работи: Петя Бързилска
Samsung разширява категорията на своите смарт продукти и въвежда Wi-Fi в пералните машини
Снимка: Samsung

Samsung Electronics разшири гамата на своите уреди с вграденa Wi-Fi връзка, като включи в тази категория и пералните машини в стремежа си да осигури на потребителите възможността за "свързан дом".

Пералната машина с предно зареждане и сушилня Washer Dryer Combo (WD10F7S7SRP/SA) е първата машина с вграден Wi-Fi, която предлага и набор от характеристики, започнали да стават стандартни в продуктовата линия бяла техника на Samsung. Пералнята притежава функция за бързо изпиране, My Cycle функция, която запомня предпочитаната от потребителя програма за изпиране, мотор Digital Inverter Direct Drive и 11 години гаранция за частите на мотора.

Към тези функционалности новият модел пералня добавя и вградената Wi-Fi свързаност, която позволява на потребителите  да следят и контролират изпирането и цикъла на изсушаване от разстояние с помощта на съвместим смартфон. Това е възможно благодарение на приложението на Samsung Smart Washer/Dryer App (налично в Google Play). Така оборудваната перална машина със сушилня е подобна на смарт серията климатици на Samsung. Както климатиците, така и пералнята могат да бъдат контролирани с помощта на съответното приложение, когато потребителят се намира извън дома.

Samsung Combo е с капацитет от 10 кг  за пералнята и 7 кг за сушилнята,  което позволява безпроблемно  да изперете голямо количество дрехи наведнъж и е изключително удобна за влажните зимни дни или за апартамент без подходяща тераса или място за простиране.

Функцията My Cycle позволява на потребителя да зададе предварително своята комбинация от настройки на цикъла за изпиране и сушене, така че лесно да стартирате изпирането само с натискането на един бутон. Температура на водата, интензивност на центрофугата, степен на замърсеност на дрехите – възможностите са различни и обикновено има комбинация от настройки на програмата, която използвате най-често.

Дори  решаването на проблеми става лесно  и от разстояние благодарение на функцията Smart Check. Автоматична система за грешки открива и диагностицира всеки  проблем и предлага лесни решения за отстраняване на неизправността чрез използването на приложение на вашия смартфон.

Според  заяви г-жа Елена Томова, мениджър бяла техника  Samsung, България, новата пералня е част от по-широка стратегия за смарт уреди на Samsung. "Новата Samsung Combo пералня със сушилня е нашата следваща стъпка в развиването на истински свързания дом за нашите потребители. Сега те вече имат контрол върху изпирането – могат да стартират програми, да спират, да определят обема на прането практически отвсякъде с помощта на съвместим смартфон или друго мобилно устройство", добави г-жа Томова.

Новата  пералня със сушилня на Samsung потвърждава  още веднъж вече заявеното намерение  на компанията да добавя смарт функционалности  и първокласни характеристики към  линията на своите домакински електроуреди.

 реклама