Samsung разширява Smart Home портфолиото си на IFA 2014

Иновативни нови продукти и услуги превръщат Smart Home в реалност
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung разширява Smart Home портфолиото си на IFA 2014
Снимка: Samsung

Samsung Electronics днес обяви разширяването на своето Smart Home портфолио на IFA 2014 г. Новата гама от услуги и продукти са предназначени за увеличаване на безопасността в дома, подобряване на управлението на енергия, адаптация към местоположението им в дома и за работа с гласови команди, демонстрирайки ангажимента на Samsung да направи Smart Home на бъдещето реалност днес.

"Развълнувани сме да предоставим Smart Home изживяване, правещо живота на нашите клиенти по-лесен с иновативни продукти, които помагат в рутинното всекидневие, включващо управление на сигурността в дома и потреблението на енергия”, заяви Уонпьо Хонг, президент на Media Solutions Center в Samsung Electronics. "Развълнувани сме да вървим начело на пътя, по който Smart Home ще бъде възможен за нашите клиенти по целия свят”.

Samsung Smart Home поставя удобството на потребителя в центъра на своята същност. С разрастването на Smart Home портфолиото, което включва устройства от трети страни, услугата е създадена да се погрижи за всички аспекти на съвременния интелигентен дом, от дигитални ключалки за вратите до IP камери и умни контакти. Тези устройства се съчетават с всички продуктови предложения на Samsung Electronics, за да се осигури пълно Smart Home решение.

Samsung Smart Home за смарт начин на живот

Услугите за безопасност на Samsung позволяват на потребителите да следят интериора на дома си чрез свързване на дигитални ключалки и IP камери, така че да могат дистанционно и сигурно да определят кой влиза или излиза от дома им. Например ако цифровата ключалка на вратата е отворена, докато потребителят го няма, ще бъде изпратено известие на смартфона, с който се е регистрирал този потребител. От тук функцията Home View може да се инсталира към мобилното приложение, за да се проверяват IP камерите и потребителят да вижда дали другите членове на семейството са се завърнали у дома безопасно или има нещо, за което да се притеснява.

Управлението на енергията е на преден план в съзнанието на много клиенти. Услугата Samsung Smart Home следи количеството на електроенергията, използвана от уреди, които харчат повече като например климатици, и показва каква сума да очаквате от разхода на енергия. Потребителите могат да следят употребата на електроенергия дневно и месечно и да поставят нови цели, с които да спомогнат за намаляване на сметките. Също така е възможно да се постави месечен максимум електроенергия за всяко устройство и всеки уред и когато лимитът се достигне, се изпраща известие на потребителя.

Нови услуги с информация за местоположението дават възможност на устройствата в дома да се включат автоматично чрез технологията за разпознаване на място. Например светлините и климатикът ще се включват автоматично, когато потребителят приближи към дома си, което означава, че той ще се прибере в комфортна домашна обстановка.

Последната наскоро обявена услуга създава по-удобен дом. Хората могат да активират климатика, прахосмукачката робот и Smart LED светлините по всяко време и от всяко място чрез S Voice, услугата за разпознаване на глас, вградена в удобната за носене серия Gear, както и чрез смартфоните Galaxy. Заложени са много подробни гласови команди, за да се даде възможност на потребителите да дават конкретни указания на редица устройства. Samsung планира да разшири съвместимостта на своите Smart Home предложения с продукти от други производители на устройства и уреди заедно с допълнителни Samsung продукти, за да създаде безпроблемно домашно изживяване.

Изграждане на отворена Smart Home екосистема

Samsung e пионер в работата си, насочена към реализирането на свързания дом и в по- широк смисъл на Интернет на нещата, като полага усилия за формирането на стандарти в индустрията, отнасящи се до Smart Home услугите.

През юли 2014 г. Samsung и Intel изиграха съществена роля в създаването на Open Interconnect консорциум, който заедно с неговите учредители и бъдещи партньори, има за цел да създаде стандарти за свързаност.

Като част от продължителните усилия на Samsung, насочени към ускоряване растежа на Smart Home екосистемата, по-късно тази година Samsung ще представи Smart Home SDK, който има за цел да даде възможност на партньорските компании да разработват хардуерни устройства, поддържащи Samsung Smart Home.

В допълнение Samsung наскоро придоби SmartThings – създатели на водещата отворена платформа за Smart Home и потребителски Интернет на нещата. С ресурси и подкрепа от Samsung, SmartThings ще продължат да ускоряват развитието на истински отворена екосистема за свързани домове. Samsung ще отвори и продуктите си за разработчици и партньори чрез платформата на SmartThings, за да подпомогне създаването на вълнуващи възможности за свързани домове. Повече подробности ще бъдат представени по време на Samsung Developer Conference, която ще се проведе на 11-13 септември в Сан Франциско.

"Планираме да създадем истински отворена Smart Home екосистема, като активно внедряваме множество услуги и платформи в облака, както и чрез отварянето за разработчици на платформата на Samsung”, заяви Уонпьо Хонг, президент на Media Solutions Center, Samsung Electronics. "Samsung Smart Home ще продължи да се развива чрез новите услуги, които дават възможност на нашите потребители да се наслаждават на живота си по истински smart начин.

Samsung на IFA 2014

Samsung Smart Home ще бъде представен по време на изложението IFA 2014, което ще се проведе на 5-10 септември 2014 г. и ще бъде разположен на ниво 2 в CityCube Berlin.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама