Samsung представя фотоапарата NX30 заедно с първия обектив Premium S

Улавяйте и споделяйте висококачествени картини на мига с по-добри характеристики, подобрена гъвкавост и бърза връзка
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя фотоапарата NX30 заедно с първия обектив Premium S

Samsung Electronics Co. Ltd обяви професионално вдъхновения компактен безогледален фотоапарат NX30, който предоставя висококачествени изображения и е по-бърз от всякога. Samsung също така разшири линията си от NX обективи с първия си премиум обектив от S серията.

"NX30 продължава развитието на спечелилата награди NX серия фотоапарати, предоставяйки нови и подобрени характеристики като по-добър процесор за изображения и усъвършенствано "Смарт камера” предложение. Този фотоапарат не само отговаря на високите изисквания на потребителите за представяне, но е и лесен за употреба, така че никога да не пропускат момента, каза Мюнг Суп Хан, изпълнителен вицепрезидент и директор на бизнес екипа за цифрови изображения в Samsung Electronics. NX30 позволява на фотографите да снимат уверено, като предоставя възможността да улавят момента и да го споделят на мига, правейки изключително красиви снимки и създавайки несравнимо преживяване от споделянето им.

Качество на изображението в сърцевината

Подобреният 20.3MP APS-C CMOS сензор гарантира висококачествени изображения с богати цветове. Големият сензор произвежда кадри, които преливат от остри детайли и силни цветове, и е идеален за създаването на богати изображения с драматичен преден план и замазан заден фон, като така създава изображения с професионално качество, които възбуждат визуалните сетива. Този нов модел включва и системата NX AF System II на Samsung, която осигурява бърз и точен автоматичен фокус, и гарантира, че всички моменти, включително бързо движещи се сцени и обекти, които са част от красотата на ежедневието, ще бъдат уловени.

1152186Улавянето на краткотрайни, бързо отминаващи моменти с идеална яснота се постига с изключително бързата скорост на затвора от 1/8000 сек. и функцията за продължително снимане от 9 кадъра в секунда. Тези функции помагат на потребителя допълнително да раздели действието и да улови движението отвъд това, което се вижда с просто око, за да може да оцени всяка част от секундата.

NX30 включва уникалния накланящ се електронен визьор (XGA, резолюция от 2,359К точки) и сега е още по-лесно да откриете нова перспектива. Ако тълпи хора препречват кадъра или е нужен по-творчески поглед, наклонът от 80 градуса означава, че лесно се постигат различни гледни точки. NX30 има Super AMOLED екран, тип завърти и докосни, който е 76.7 мм, (3.0 инча); може да се движи наляво-надясно с обхват от 180 градуса и нагоре-надолу с обхват от 270 градуса, като така предлага гъвкави ъгли, които са особено полезни при заснемане на автопортрети, както при правене на снимки, така и при заснемане на видеоклип.

Умно свързване, Tag & Go

След успеха на технологията на Samsung "Смарт камера", която е водеща на пазара, NFC и Wi-Fi функциите на NX30 предлагат свързване от следващо поколение, като така е по-лесно от всякога да се възползвате от цял набор интуитивни възможности за споделяне. Функцията "Tag & Go" позволява на потребителите с едно докосване лесно и незабавно да споделят спомени, като свързват NX30 със смартфони и таблети с NFC.

Функцията Photo Beam позволява прехвърлянето на изображения или видеоклипове към смартфон или таблет само чрез докосване на двете устройства, без да е нужна друга конфигурация. MobileLink позволява на потребителите да избират няколко изображения, които да изпратят на четири определени устройства едновременно – всеки може да съхранява снимките, без да е нужно да снима едни и същи кадри на всяко отделно устройство. Функцията AutoShare автоматично и моментално изпраща всяка ваша снимка на смартфона или таблета ви, а функцията Remote Viewfinder Pro ви позволява да контролирате NX30 от смартфона, да приближавате и правите снимки от разстояние, но все пак да имате пълна видимост върху сцената, което отваря нови фотографски възможности. Ръчните настройки също са достъпни, включително скорост на затвора и блендата, така че фотографите да контролират фотоапарата, но да имат една различна възможност да композират кадъра си.

1152187Популярната услуга за съхранение в мрежата Dropbox е включена в NX30 в някои райони – това е първият фотоапарат, който предлага директно качване в Dropbox. Също така потребителите в избрани райони ще могат да качват директно във Flickr, сайта за споделяне на снимки с пълна резолюция – това отново е уникално за фотоапарат. Чрез богатите функции за свързаност на NX30 изображенията могат да се качват автоматично, така че любителите на многобройните снимки няма да се притесняват, че ще запълнят паметта.

Изживейте живота от всички ъгли

NX30 включва усъвършенствания процесор за изображения от ново поколение DRIMeIV и мотор за изображения DSP, който предоставя несравнимо изживяване, докато снимате уникални кадри или Full HD видео с 1080/60p резолюция. Високата светлочувствителност на NX30, която е с обхват от ISO 100-25600, произвежда смайващи изображения дори при условия на слабо осветление, а технологията OIS Duo гарантира стабилни кадри и по-добро снимане на филми дори в движение. Новаторската технология, която процесорът DRIMeIV предоставя, позволява и триизмерно улавяне на сцени и обекти с 45-милиметровия F1.8 2D/3D обектив на Samsung, която кара спомените да оживяват в реалистични изображения и видеоклипове, показани на съвместими 3D устройства. OLED Color, включен в NX30, записва възможно най-добрия контраст и реални цветове, за да можете да уловите пейзажи и портрети с богати и естествени цветове.

Подобрените видеофункции правят NX30 идеалното решение за снимане на филми с компактен, но мощен фотоапарат. Освен записването на Full HD стерео видео, NX30 поддържа и стандартен 3.5 мм вход за микрофон за записването на висококачествен звук при заснемането на филми. Показателят за нивото на звука се появява на екрана, за да можете постоянно да наблюдавате състоянието на нивото, докато записвате. Нивото може да се настройва и ръчно, за да се гарантира оптимално качество на звука. Освен това NX30 е идеален и за напреднали видео ентусиасти заради възможността за HDMI стрийминг на живо с Full HD 30p, което улеснява свързването с голям екран, камера или други HDMI устройства.

Интуитивният дизайн е основно качество на NX30. От бутона за режимите имате достъп до два персонализирани потребителски режима, така че лесно да се връщат предпочитаните настройки на фотоапарата, като могат да се съхраняват още десет такива режима. Отделният бутон за избор предоставя и незабавен достъп до набор от харесвани режими, включително серийно снимане, снимане в клин и таймер за автопортрет. Затова е бързо и лесно да се изберат най-добрите настройки за даден кадър, което означава, че идеалният образ ще се улови без закъснение.

Чрез новаторската система i-Function на Samsung по-сложните настройки на фотоапарата като скорост на затвора и блендата стават достъпни с натискането на едно копче. За по-опитните фотографи i-Function Plus дава възможност за препрограмиране на съществуващите бутони с предпочитани и често използвани настройки.

Новата и мощна външна ТТL светкавица с водещо число 58 опростява улавянето на идеални кадри, като позволява на светлината да достига по-надалеч и по-нашироко. Режимът за синхронизирана високоскоростна светкавица позволява снимането с нея при скорости на затвора по-бърза от 1/200 сек., което е идеално за осветени сцени с избирателна дълбочина на полето. Също така тази нова светкавица поддържа безжично строб синхронизиране, като добавя допълнително измерение в изображенията с естествено изглеждаща светлина.

Професионално и първокласно качество във всяка ситуация: обектив 16-50 мм F2-2.8 S ED OIS

1152189Новият 16-50 мм F2-2.8 S ED OIS обектив на Samsung позволява на фотографи с най-различни способности да постигнат професионално качество на изображението с безброй нови и подобрени характеристики. Това е първият обектив от серията Premium S, което значи, че крайните потребители ще получат превъзходна оптична техника, която отговаря на техните нужди. Променливият зрителен ъгъл със стандартно увеличение предоставя гъвкавостта да се снима от често избирани ъгли и места без ограничение за това, което се снима. Обективът има изключително светла бленда (F 2.0 при 16 мм; F2.8 при 50 мм), което го прави най-светлия при 3х зум сред обективите в този клас; добавяйки допълнителна стойност към снимките като цяло и към опита в снимането. Обективът е устойчив на напръскване и прах и предоставя качествени резултати дори в екстремни и тежки условия.

Обективът включва ултра прецизен стъпков мотор (Ultra-Precise Stepping Motor – UPSM), който е подобрена версия на стандартния стъпков мотор (Stepping Motor) – новият е три пъти по-точен в способността си да контролира и да фокусира върху обектите. Обективът комбинира оптичната стабилизация на картината с три асферични лещи, две със свръхниска дисперсия и две със свръхвисоко пречупване; той може да снима стабилен кадър и да улови изключително видео с невероятна яснота и детайлност. Комбинацията от тези елементи подобрява резултатите от обектива. Асферичните лещи намаляват и почти заличават сферичните аберации, тези със свръхниска дисперсия – хроматичните аберации, а тези със свръхвисоко пречупване правят обектива по-компактен и лек.

Отлични изображения всеки ден: обектив 16-50 мм F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS

Новият обектив 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS беше създаден за ежедневна употреба и за фотографи, които пътуват често и търсят качество и компактност. Лек е и тежи само 111 грама, има компактна 31-милиметрова рамка с модерен и прост дизайн. Наличен е в два цвята (черен и бял). Обективът е с отлична оптична производителност и широк ъгъл и включва тих автоматичен фокус и нисък шум при приближение, което е отлично при заснемането на видео, което е ясно, но без смущения от шума на механизма.

Важна характеристика на новия обектив е режимът на бърз контрол, който е възможен благодарение на Electro zoom с бърз бутон напред-назад. Този уникален елемент позволява на фотографите просто да натиснат за приближение и да снимат от всякакъв ъгъл или гледна точка, подобно на компактните камери. Гладката работа с приближението, заимствана от най-добрите камери, не само създава прекрасни картини, но и висококачествени клипове. Интуитивният механизъм, i-Function и UPSM спомагат правенето на по-точни снимки, а оптичната стабилизация на изображението намалява размазването, причинено от движението на камерата, като това прави обектива още по-привлекателен.

Моля, посетете щанда ни на CES, за да изпитате технологията на бъдещето от първа ръка. Продуктовата линия на Samsung ще бъде изложена между 7-ми и 10-ти януари на щанд номер 12004 в централната зала в Las Vegas Convention Center.

Можете да намерите пълни подробности, видео съдържание и снимки на страницата на Samsung: http://www.samsungces.com, http://www.samsungmobilepress.com, или на мобилната страница http://m.samsungces.com, http://m.samsungmobilepress.com.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама