Samsung представя своята визия за "Дом на бъдещето" на IFA 2014  4

Главният изпълнителен директор на Samsung Бу-Кьон Юн заяви, че потребителската електроника има нужда да се обедини около отворени стандарти на индустрията, така че домът на бъдещето да може да се адаптира спрямо нуждите на хората
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя своята визия за "Дом на бъдещето" на IFA 2014

Бу-Кьон Юн, президент и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics направи специално обръщение днес на IFA 2014 с призив към индустрията на потребителска електроника за съгласие върху отворени стандарти за индустрията, така че "Дом на бъдещето" да може да посрещне изискванията на хората и да се адаптира към техните уникални потребности и начин на живот.

"В дома на бъдещето водещото не са технологиите, нито това да си smart или свързан – заяви г-н Юн. – Става дума за иновация, насочена към хората. Става дума за технология, която се ползва лесно и работи дискретно, за да се нагоди спрямо нуждите на потребителите в точния момент.”

Като част от визията на Samsung за "създаване на дом на бъдещето”, г-н Юн заяви, че "домът на бъдещето" ще се адаптира към нуждите на хората чрез три основни характеристики, превръщайки се в дом, който се грижи за тях.

Покажи ми: тази характеристика ще направи сложните данни видими и полезни за хората, така че те да могат да избират по-добре.

Опознай ме: тази характеристика ще се запознае с нуждите на хората и ще опознае техния начин на живот.

Кажи ми: тази характеристика проактивно ще се настройва към техните потребности и ще предлага решения, без да се налага активност от страна на потребителя.

"Не искам Samsung да остане в съзнанието на хората като технологична компания – каза г-н Юн. – Искам да ни запомнят като компания, която предоставя възможности за уникални изживявания, защото в центъра на истинската иновация днес стоят хората и техните динамични потребности и променящ се стил на живот.”

Милиарди домове на бъдещето

Г-н Юн отбеляза по-нататък, че всеки дом на бъдещето ще бъде съобразен с различните потребности на тези, които живеят в него. По този начин няма да има един "Дом на бъдещето”, а милиарди домове, които ще са съобразени с индивидуалните предпочитания и нужди на хората.

Заемане на водеща позиция

Samsung е една от най-добре подготвените компании да превърне тази визия в реалност. Като лидер в потребителската електроника – от мобилни устройства и телевизори до домакински уреди и здравеопазване – Samsung ще използва изследванията и креативността на своите шест Lifestyle Research лаборатории, шест екипа за продуктови иновации, шест дизайнерски центъра по целия свят и стратегически сътрудничества с партньори в индустрията, за да предостави "Дом на бъдещето”.

Отворено сътрудничество

Samsung наскоро обяви придобиването на SmartThings, водеща открита платформа за следващото поколение Smart Home изживяване. В рамките на малко повече от две години SmartThings е изградила активна екосистема, която поддържа повече от 1000 устройства и 8000 приложения, създадени от общността й от производители, изобретатели и разработчици на устройства.

"Развълнувани сме да работим заедно със Samsung – каза Алекс Хокинсон, главен изпълнителен директор на SmartThings. – С мащаба на ресурсите и подкрепата от Samsung ще имаме възможността да разширим нашата платформа за повече партньори и устройства. Постигнахме много за кратък период от време и сме развълнувани за това, което предстои.”

Бъдещето не е далеч

В заключение на изказването си, г-н Юн допълни, че домът на бъдещето не е далеч – и че промяната занапред ще бъде драматична в много области.

"Възможностите пред нас са огромни – каза г-н Юн. – "Домът на бъдещето" не само ще даде тласък на технологичната индустрия, но ще създаде повече работни места и вълнообразен ефект в обществото – от енергийна ефективност до безопасност, както и независимост за нашето все по-застаряващото население. Чрез сътрудничеството с партньори в индустрията Samsung е в добра позиция да ръководи и управлява тази трансформация.”

Samsung показа видео с концепция за дом на бъдещето – комбинация от съществуващи в момента технологии с такива на бъдещето, и така илюстрира колко близо е тази иновация.

За пълен запис, моля, посетете: http://global.samsungtomorrow.com

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама