Samsung представя ново поколение кухненски уреди в Европа с гамата продукти Chef Collection

Един от най-бързо развиващите се брандове за домакински уреди представя вдъхновена от готвенето иновация с цялостна линия от кухненски уреди, наречена Samsung Chef Collection
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя ново поколение кухненски уреди в Европа с гамата продукти Chef Collection

Samsung Electronics, световен иноватор при домакинската техника, обяви нова серия от ексклузивни кухненски уреди, които позволяват на потребителите да управляват и да овладяват целия процес на готвене от начало до край. С познания от най-добрите професионални готвачи в света, линията се концентрира върху поддържането на точната температура, което е от съществено значение за постигане на най-доброто готварско и вкусово изживяване у дома.

Новият Bottom Mounted фризер е разработен да запази дори най-деликатните съставки свежи чрез поддържане на точната вътрешна температура. Фурна с Gourmet Vapour технология поддържа консистенцията и вкуса на съставката с помощта на гореща пара за постоянен контрол на температурата. Индукционният котлон Virtual Safety Flame визуализира нивото на температурата за безопасно използване и точно определяне на интензивността, така че потребителите да могат да се насладят на отлични кулинарни резултати. И в допълнение, едно от най-значимите нововъведения при съдомиялните машини в последните 160 години ще подобри отношението към храната и също ще бъде сред акцентите на IFA 2014 от 5 до 10 септември.

Тази година е дебютът на Samsung Chef Collection в Европа – комплект от специални професионални уреди на ниво главен готвач, разработени в сътрудничество със Samsung Club Des Chefs. Тази първа по рода си глобална кулинарна инициатива, която стартира през 2013 г., събра готвачи от световна класа, които да си сътрудничат със Samsung в създаването на нова култура в кухнята.

"Домакинските уреди на Samsung винаги предлагат нещо повече за потребителя. Това, което искаме, е потребителите да се наслаждават повече на ежедневието си, докато са здрави и с удоволствие опитват от хубавите неща в живота – каза БиКей Юн, президент и главен изпълнителен директор на Consumer Electronics в Samsung Electronics. – Именно тук възникна идеята за Samsung Chef Collection, при работата в тясно сътрудничество със Samsung Club Des Chefs – съвет от най-добрите готвачи в света, включително такива, отличени с три звезди Michelin. Радвам се, че създадохме новаторски кухненски уреди, които предлагат едно изключително впечатляващо ниво на съхранение, готвене, представяне и ексклузивен стил на европейските потребители.”

Точен контрол на температурата за максимална свежест

Samsung Chef Collection Mounted Freezer представлява огромна крачка напред при запазването, съхранението и външния вид на храната, благодарение на значимите иновации, насочени най-вече към контрола на температурата, която се оптимизира чрез уникални характеристики. Едно от ключовите готварски прозрения, което възникна от Samsung Club Des Chefs е, че професионалистите предпочитат да поддържат оптимална температура на месото преди готвене. Решението на Samsung беше прецизен контрол на температурата и сведени до минимум температурни колебания, за да се запази свежото качество и вкус в най-добро състояние.

Samsung също така установи, че европейските потребители са загрижени за дизайна и ограниченото пространство в кухнята. С оглед на това, Samsung проектира Chef Collection Bottom Mounted Freezer да изглежда хармонично с европейските кухненски мебели, за да предостави външен вид, който чудесно се вписва в интериора на дома. Нещо повече, благодарение на технологията Samsung SpaceMax, хладилникът осигурява 30% по-голям капацитет за съхранение от стандартните хладилници за вграждане, като запазва същия размер и големина.

Удивителни иновации за готвене и подготовка на храната

Чрез сътрудничеството със Samsung Club Des Chefs, Samsung разработи и нововъведения, предназначени за самия процес на готвене.

Печката от серията Chef Collection предлага професионално качество на готвене с ново, вдъхновено от готвачите подобрение. Gourmet Vapour технологията използва силно загрята пара, за да оптимизира консистенцията и вкуса на храната, особено при печене или пържене. Пара, нагрята до над 100°C, създава много фино водно изпарение, което бързо и равномерно се разпространява във всеки ъгъл чрез циркулационния вентилатор. Посредством ефективно пренасяне на топлината и влагата, качеството на храната се подобрява, така че тя да бъде вкусно хрупкава и златиста отвън, но мека и сочна отвътре.

Предоставяйки допълнителни иновации в домашното професионално кулинарно изживяване, Samsung са снабдили индукционния Chef Collection котлон с креативната Virtual Safety Flame технология. Напълно новият котлон съчетава максимална сигурност и удобство с перфектен контрол, разсейвайки опасенията на потребителите и предоставяйки им по-голям контрол. Иновативната Virtual Safety Flame технология осигурява допълнителна сигурност и спокойствие, показвайки кога уредът излъчва топлина и с каква сила. LED осветлението, вградено на повърхността, свети, за да покаже топлината на всеки участък за готвене, така че да сте наясно дали котлонът е включен, като същевременно осигурява по-прецизен начин на готвене.

Нова ера в миенето на съдове

Блестящите от чистота съдове са също толкова важни за едно незабравимо преживяване на трапезата, колкото и самата храна. Въпреки това не се наблюдава голяма революция в технологията и дизайна при конвенционалните съдомиялни машини за последните 160 години.

Съдомиялната машина Chef Collection на Samsung променя играта. Линейният механизъм на технологията Waterwall™ се движи по дъното на ваната на съдомиялната, за да осигури постоянно високо налягане на водата, задвижено от вертикални водни струи през машината, докато традиционните системи за миене разполагат с въртящи се водни перки, които не достигат до всички ъгли. Съдомиялната машина създава мощна помитаща водна стена от край до край, за да мине през всяка чиния, тенджера, тиган, лъжица и всички съдове и прибори при всяко пускане.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

*Всички функции, характеристики, спецификации и друга информация за продукта включително, но не ограничено до: ползите, дизайна, ценообразуването, компонентите, производителността, достъпността и възможностите на продукта, подлежат на промяна без предизвестие или предупреждение.

 реклама