Samsung представя новите NX30 и Galaxy Camera 2 на европейския пазар  4

Новата NX30 Compact System Camera дава възможност на потребителите да снимат и споделят изображения с високо качество мигновено. Камерата предлага подобрени функции, повече гъвкавост и по-бърза връзка
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя новите NX30 и Galaxy Camera 2 на европейския пазар

На Samsung European Forum, Samsung Electronics обяви две попълнения на една от водещите за техния бизнес категория устройства за Digital Imaging – NX30 и Galaxy Camera 2. NX30 е професионална компактна камера с операционна система, която предоставя изображения с високо качество и действия по-бързи от всякога. Galaxy Camera 2, най-новото устройство в награждаваната продуктова линия Galaxy Camera, комбинира качествените изображения на камера от висок клас с възможностите за споделяне и интуитивния интерфейс асоцииран с най-новите смартфони.

Качество на изображението

Подобреният 20.3MP APS-C CMOS сензор гарантира висококачествени изображения с богати цветове. Големият сензор произвежда кадри, които преливат от изчистени детайли и силни цветове. Той, е идеален за създаването на богати изображения с драматичен преден план и замазан заден фон,. Този нов модел включва и системата NX AF System II на Samsung, която осигурява бърз и точен автоматичен фокус, и гарантира, че всички моменти, включително бързо движещи се сцени и обекти, , ще бъдат уловени.

Улавянето на краткотрайни, бързо отминаващи моменти с идеална яснота се постига с изключително бързата скорост на затвора от 1/8000 сек. и възможността за заснемане на 9 кадъра в секунда. Тези функции помагат на фотографа да улови движението отвъд това, което се вижда с просто око.

NX30 включва уникалния накланящ се електронен визьор (XGA, резолюция от 2,359К точки) улесняващ откриването на нови перспективи. Ако тълпи хора препречват кадъра или е нужен по-творчески поглед, наклонът от 80 градуса означава, че лесно се постигат различни гледни точки. NX30 има 3.0 инча реагиращ на докосване Super AMOLED екран, койтоможе да се движи наляво-надясно с обхват от 180 градуса и нагоре-надолу с обхват от 270 градуса, като така предлага гъвкави ъгли, които са особено полезни при заснемане на автопортрети, и при заснемане на видеоклип.

Интелигентно свързване, Tag & Go

След успеха на технологията на Samsung "Смарт камера", която е водеща на пазара, NFC и Wi-Fi функциите на NX30 предлагат свързване от следващо поколение, като така е по-лесно от всякога да се възползвате от цял набор интуитивни възможности за споделяне. Функцията "Tag & Go" позволява на фотографите с едно докосване лесно и незабавно да споделят направените снимки и видео клипове, като свържат NX30 със смартфони или таблети чрез NFC.

Функцията Photo Beam позволява прехвърлянето на изображения или видеоклипове към смартфон или таблет само чрез докосване на двете устройства, без да е нужна друга конфигурация. MobileLink позволява на потребителите да избират няколко изображения, които да изпратят на четири определени устройства едновременно – всеки може да съхранява снимките, без да е нужно да снима едни и същи кадри на всяко отделно устройство. Функцията AutoShare автоматично и моментално изпраща всяка ваша снимка на смартфона или таблета ви, а функцията Remote Viewfinder Pro ви позволява да контролирате NX30 от смартфона, да приближавате и правите снимки от разстояние. Въпреки товаВие ще запазите пълна видимост върху сцената, което отваря нови фотографски възможности. Ръчните настройки също са лесно достъпни като напримерскорост на затвора и блендата, така че фотографите да контролират фотоапарата изцяло така както желаят..

Популярната услуга за съхранение в мрежата Dropbox е включена в NX30 в някои райони – това е първият фотоапарат, който предлага директно качване в Dropbox. Също така потребителите в избрани райони ще могат да качват директно във Flickr, сайта за споделяне на снимки с пълна резолюция – това отново е уникално за фотоапарат. Чрез богатите функции за свързаност на NX30 изображенията могат да се качват автоматично, така че любителите на многобройните снимки няма да се притесняват, че ще запълнят паметта.

Високи Технологии за Качествено Изображение

NX30 включва усъвършенствания процесор за изображения от ново поколение DRIMeIV и мотор за изображения DSP, който предоставя несравнимо изживяване, докато снимате уникални кадри или Full HD видео с 1080/60p резолюция. Високата светлочувствителност на NX30, която е с обхват от ISO 100-25600, произвежда смайващи изображения дори при слабо осветление. Технологията OIS Duo гарантира стабилни кадри и по-добро снимане на филми дори и в движение. Новаторската технология, която процесорът DRIMeIV предоставя, позволява и триизмерно улавяне на сцени и обекти с 45-милиметровия F1.8 2D/3D обектив на Samsung, която кара спомените да оживяват в реалистични изображения и видеоклипове, показани на съвместими 3D устройства. OLED Color, включен в NX30, записва възможно най-добрия контраст и реални цветове, за да можете да уловите пейзажи и портрети с богати и естествени цветове.

Подобрените видеофункции правят NX30 идеалното решение за снимане на филми с компактен, но мощен фотоапарат. Освен записването на Full HD стерео видео, NX30 поддържа и стандартен 3.5 мм вход за микрофон за записването на висококачествен звук при заснемането на филми. Показателят за нивото на звука се появява на екрана, за да можете постоянно да наблюдавате състоянието на нивото, докато записвате. Нивото може да се настройва и ръчно, за да се гарантира оптимално качество на звука. Освен това NX30 е идеален и за напреднали видео ентусиасти заради възможността за HDMI стрийминг на живо с Full HD 30p, което улеснява свързването с голям екран, камера или други HDMI устройства.

Интуитивният дизайн е основно качество на NX30. От бутона за режимите имате достъп до два персонализирани потребителски режима, така че лесно да се връщат предпочитаните настройки на фотоапарата, като могат да се съхраняват още десет такива режима. Отделният бутон за избор предоставя и незабавен достъп до набор от харесвани режими, включително серийно снимане, снимане в клин и таймер за автопортрет. Затова е бързо и лесно да се изберат най-добрите настройки за даден кадър, което означава, че идеалният образ ще се улови без закъснение.

Чрез новаторската система i-Function на Samsung по-сложните настройки на фотоапарата като скорост на затвора и блендата стават достъпни с натискането на едно копче. За по-опитните фотографи i-Function Plus дава възможност за препрограмиране на съществуващите бутони с предпочитани и често използвани настройки.

Новата и мощна външна ТТL светкавица с водещо число 58 опростява улавянето на идеални кадри, като позволява на светлината да достига по-надалеч и по-нашироко. Режимът за синхронизирана високоскоростна светкавица позволява снимането с нея при скорости на затвора по-бърза от 1/200 сек., което е идеално за осветени сцени с избирателна дълбочина на полето. Също така тази нова светкавица поддържа безжично строб синхронизиране, като добавя допълнително измерение в изображенията с естествено изглеждаща светлина.

Samsung обектив 16-50 мм F2-2.8 S ED OIS

Новият 16-50 мм F2-2.8 S ED OIS обектив на Samsung позволява на фотографи с най-различни способности да постигнат професионално качество на изображението с безброй нови и подобрени характеристики. Това е първият обектив от серията Premium S, Променливият зрителен ъгъл със стандартно увеличение предоставя гъвкавостта да се снима от често избирани ъгли и места без ограничение за това, което се снима. Обективът има изключително бърза бленда (F 2.0 при 16 мм; F2.8 при 50 мм), което го прави най-бързият при 3х зум сред обективите в този клас;. Обективът е устойчив на напръскване и прах и предоставя качествени резултати дори в екстремни и тежки условия.

Обективът включва ултра прецизен стъпков мотор (Ultra-Precise Stepping Motor – UPSM), който е подобрена версия на стандартния стъпков мотор (Stepping Motor) – новият е три пъти по-точен в способността си да контролира и да фокусира върху обектите. Обективът комбинира оптичната стабилизация на картината с три асферични лещи, две със свръхниска дисперсия и две със свръхвисоко пречупване; той може да снима стабилен кадър и да улови изключително видео с невероятна яснота и детайлност. Комбинацията от тези елементи подобрява резултатите от обектива. Асферичните лещи намаляват и почти заличават сферичните аберации, тези със свръхниска дисперсия – хроматичните аберации, а тези със свръхвисоко пречупване правят обектива по-компактен и лек.

Samsung обектив 16-50 мм F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS

Новият обектив 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS беше създаден за ежедневна употреба и за фотографи, които пътуват често и търсят качество и компактност. Лек (111 грама)компактен и 31-милиметрова рамка с модерен и изчистен дизайн. Наличен е в два цвята (черен и бял). Обективът е с отлична оптична производителност и широк ъгъл и включва тих автоматичен фокус и нисък шум при приближение, което е отлично при заснемането на видео, което е ясно, но без смущения от шума на механизма.

Важна характеристика на новия обектив е режимът на бърз контрол, който е възможен благодарение на Electro zoom с бърз бутон напред-назад. Този уникален елемент позволява на фотографите просто да натиснат за приближение и да снимат от всякакъв ъгъл или гледна точка, подобно на компактните камери. Гладката работа с приближението, заимствана от най-добрите камери, не само създава прекрасни картини, но и висококачествени клипове. Интуитивният механизъм, i-Function и UPSM спомагат правенето на по-точни снимки, а оптичната стабилизация на изображението намалява размазването, причинено от движението на камерата, като това прави обектива още по-привлекателен.

Samsung Galaxy Camera 2

Бърза и Подобрена Производителност

Galaxy Camera 2 позволява на потребителите да се радват на всички предимства на платформата Android. Устройството се използва интуитивно и по-бързо от преди и потребителите могат да се възползват от функциите му с лекота и да се концентрират върху заснемането на идеалния кадър, вместо да трябва да ровят из сложните настройки. Благодарение на удължения живот на батерията (2000 mAh) запалените фотографи ще могат да снимат с удоволствие за по-дълги периоди и ще имат възможността да правят още по-красиви снимки.

Galaxy Camera 2 е фотоапарат с висока производителност и създава изображения с изключително качество, каквото е недостижимо от смартфоните. Неговият 16M BSI CMOS сензор създава живи изображения с богати цветове и висок контраст, което спомага улавянето и възпроизвеждането на спомени с идеална яснота. Фотографите могат да се доближат до обектите си повече от всякога, благодарение на огромния 21х оптичен зум. Със своя обновен четириядрен 1.6 GHz-ов процесор и огромните 2.0 GB RAM, Galaxy Camera 2 работи с ултрависока скорост, така че наборът от интуитивни функции да може да се използва незабавно. Към тази вътрешна памет се добавя и предварително инсталираното приложение Dropbox с изключително предложение с 50 GB свободно пространство в облака за до две години, така че страстните фотографи повече никога няма да се притесняват от недостиг на памет.

Лесно Споделяне и Употреба

Споделянето е елементарно с подобрените Wi-Fi и NFC способности на Galaxy Camera 2. Изцяло новаторската функция "Tag & Go” улеснява свързването на Galaxy Camera 2 със смартфони и устройства с NFC. Само с едно докосване на смартфона и фотоапарата устройствата автоматично ще се свържат и бързо ще прехвърлят изображенията чрез набор от полезни функции. Чрез Photo Beam снимката, която се преглежда на фотоапарата, автоматично се изпраща към свързания телефон, докато Mobile Link позволява на фотографите да избират изображения, които искат да прехвърлят на смартфона си по всяко време. За по-творчески снимки функцията Remote Viewfinder позволява на фотографите да контролират фотоапарата чрез смартфона, като това дава по-голяма свобода за композиране и правене на снимки.

Galaxy Camera 2 разполага с 121.2 мм (4.8 инча) HD Super Clear Touch LCD екран, който предоставя на потребителите един красив начин да гледат и редактират изображения. Снимките се показват ясни и с наситени цветове, а големият размер позволява да се работи с многото приложения и функции, които са налични във фотоапарата. Със своя лек дизайн Galaxy Camera 2 е един лесно преносим вариант, което го прави идеалния избор както за ежедневна фотография, така и за заснемане на специални събития.

Творческо Снимане

Чрез функцията Smart Mode потребителите могат да избират между 28 различни предварително зададени режима, като всички са създадени, за да са приложими в различни обстоятелства на снимане, което ще позволява към всяко изображение да се приложи професионална редакция или творчески елемент. За тези, които не са сигурни кой режим да изберат, функцията Smart Mode Suggest предлага помощ при създаването на прекрасни снимки. Тя анализира обстановката, разпознава осветлението, обкръжението, предметите и веднага след това препоръчва най-подходящия смарт режим, който да гарантира заснемането на идеалния кадър. С новия Smart Mode Selfie Alarm автопортретите ще получат заслуженото им внимание. Той прави пет последователни снимки с висока резолюция, след което потребителите могат да изберат най-добрата и моментално да я споделят в любимата си социална мрежа.

Видеоклиповете могат да получат елемент на уникалност с функции като Multi Motion Video, която позволява на потребителите да настроят скоростта на заснемане и да създадат ускорени или забавени клипове. Скоростта може да се настрои между осем пъти по-бавно от нормалното и осем пъти по-бързо, като това добавя визуална украса на кадри, които ще доставят удоволствие отново и отново. Galaxy Camera 2 също така улеснява фотографите, когато използват любимите си приложения, например Paper Artist и Xtremera, за да персонализират снимките направо от фотоапарата, така че да може да се редактират и споделят незабавно.

 

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 270 000 души в 79 страни, а годишните ни продажби са 187,8 млрд. долара (274,4 млрд. лв). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама