Samsung представя многофункционални принтери и първия за индустрията цветен лазерен принтер с функция NF

Те позволяват потребителите да печатат снимки направо от смартфона
по статията работи: Ралица Стоянова
Samsung представя многофункционални принтери и първия за индустрията цветен лазерен принтер с функция NF
Снимка: Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd представи първите в индустрията модели лазерен принтер и многофункционални устройства с функцията NFC (near field communication) – серия Xpress C410W. Те позволяват на потребителите лесно да отпечатват документи и снимки с високо качество направо от смартфоните си.

Новата серия принтери Xpress C410W включва цветният лазерен принтер C410W, многофункционалните цветни лазерни принтери C460W с функции за печат, копиране и сканиране и вариантът на многофункционално устройство с факс – C460FW. Продуктите са създадени специално за потребители в малкия офис и дома, които искат да печатат съдържание от смартфоните си. Трите модела могат да печатат до осемнадесет черно-бели или четири цветни страници в минута.

"В основата на най-новите ни решения за печат е желанието на потребителите да печатат снимки и документи направо от телефона си”, заяви Юсанг Ун, старши вицепрезидент в отдел Стратегически маркетинг, Samsung Printing Solutions. "Устройствата от серия Xpress C410W, поддържащи NFC, са добър пример за пионерния подход на Samsung при предлагането на решения на пазара на печат от мобилни устройства и пазара на NFC принтерите. Освен това показва ясен стремеж на компанията да разработва, създава и развива продукти, които са по- добри за потребителите.

Samsung ще продължи да развива решенията за NFC мобилен печат за потребители в малкия и среден бизнес”, добави Ун. Лесен печат от мобилно устройство Печатането никога не е било по-лесно. Принтерите от серия Xpress C410W се свързват безжично директно с мобилното устройство, за да осигурят бърз, интегриран и удобен печат в движение. Потребителите могат лесно и сигурно да печатат снимки, документи, писма и съдържание от интернет, като просто допрат смартфоните си до принтера. Сканирането на документи и изпращането им по факс също е улеснено, тъй като потребителите могат да синхронизират списъците си с контакти между смартфоните и принтерите.

С приложението на Samsung за мобилен печат (Samsung Mobile Print) потребителите вече могат да печатат всякакви файлове – от PDF до документи от Microsoft Office, направо от потребителите, които нямат смартфони с възможност за NFC или не са инсталирали Samsung Mobile Print на телефоните си, също имат полза от серията Xpress C410W, тъй като принтерите поддържат Google Cloud Print. Това решение за печат от облака позволява на потребителите да печатат през мрежата от всяко място и чрез каквото и да е смарт устройство.

Освен това притежателите на смартфони Samsung Galaxy и Galaxy Tab имат допълнителната възможност да печатат изображения от галерията, документи, писма и страници от интернет Процесът по настройка на безжични принтери често включва множество стъпки, свързване с принтер и настройка на мрежови ключ. При серията Xpress C410W на Samsung обаче инсталацията става с три кратки стъпки и без нуждата от връзка с USB кабел между принтера и Потребителите могат да използват еко бутона One Touch Eco Button и еко драйвера Easy Eco Driver, за да работят с принтерите в еко режим и да спестят до 20% от разходите.

"Лесният еко драйвър” получи наградата за Забележителни постижения в иновацията от Buyers Lab за 2012. Устройствата от новата серия включват и приложението Easy Printer Manager, което помага на потребителите у дома и в малкия офис да управляват софтуера си без нуждата от ИТ специалисти. Потребителите могат да следят състоянието на принтера със съобщения за грешки, за липса на хартия, за празен тонер и за заседнала хартия. Уникалната технология на Samsung Rendering Engine for Clean Page гарантира професионално качество на печата с ясен текст и чисти изображения, а полимеризираният тонер произвежда смайващо ярки и лъскави цветни изображения.

 реклама