Samsung представя дизайна на бъдещето на Fuorisalone 2014  4

Звездата на Michelin и главен готвач от Италия Давиде Олдани се присъедини към инициативата Club des Chefs
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя дизайна на бъдещето на Fuorisalone 2014

Samsung Electronics, лидер в технологиите и дизайна, представя новото поколение премиум домакински уреди на Fuorisalone 2014 в Милано. На Design Week в италианския град Samsung Premium House ще разкрие бъдещето на интериорния дизайн, като съчетае технологиите и дизайна на Samsung с най-добрите италиански мебели от Arclinea, B&B Italia и блестящите Artemide. На Spazio Zegna в Милано посетителите имат възможност да разгледат инсталацията "Пътешествие в бъдещето”, която подчертава интегрирането на най-новите технологии във всекидневния начин на живот.

Съчетавайки в себе си неостаряващ дизайн с най-добрите в този клас технологии, най-новите потребителски устройства на Samsung – от извитите Ultra HD телевизори до дигиталните уреди като новата пералня WW9000 и хладилникът Food Showcase – удовлетворяват нуждите на съвременните потребители, които търсят функционални, високотехнологични дизайн решения за дома си.

Всички иновации са плод на обширни глобални проучвания. За да осигури най-комфортното и поглъщащо телевизионно изживяване например, Samsung активно проучи множество всекидневни стаи в целия свят. Компанията разбра, че телевизионното изживяване на зрителите се подобрява изключително много на разстояние от 4.2 метра от телевизора и представи извития Samsung 4200R.

При домашните уреди Samsung забеляза, че потребителите подхождат към храната в своя хладилник по различни начини в зависимост от нуждите си и ролите им в семейството. Това доведе до дизайна на хладилника Food Showcase.

 

Без да пести похвалите си за традициите в италианския дизайн, Бу-Кеун Юн, главен изпълнителен директор на Corporate Design Center, Samsung Electronics, каза: "Ние в Samsung обичаме предизвикателствата. Стараем се да предлагаме по-интересен и иновативен дизайн на потребителите, за да направим технологиите по-забавни, по-красиви и по-удобни.”

"Пералнята Samsung WW9000 доказва това с революционния си външен вид и ненадминато удобство на дисплея Full Touch Screen, а хладилникът Food Showcase е перфектен пример за това как иновациите и дизайнът на Samsung са плод на задълбочени проучвания на реалния всекидневен живот на различни семейства”, допълни Бу-Кеун Юн.

Феликс Хек, директор на Samsung Design Europe, каза, че дизайнът в Samsung е резултат от комбинацията от любопитство, креативност и проницателност. "Ние се водим от желанието си да разбираме как живеят хората, което ни помага да изобретим следващата значима иновация. Имаме дизайн центрове в цял свят и сме склонни да отидем много далече, за да се свържем по-добре със света, в който живеем. Това стои в основата на нашето мото "Make it Meaningful”: всички наши продукти имат за цел да дават нови възможности на потребителите и да им помагат да изразяват себе си."

Samsung Design Hall на Fuorisalone 2014 показва как креативният дизайн и технологичните иновации са станали основни двигатели в процеса на разработване на продукти в Samsung.

Пералня WW9000

WW9000 е пример за революцията в дизайна на перални. Тя има забележителен Full Touch Screen дисплей, който улеснява и опростява цялостното изживяване при работа с пералнята. Функцията Auto Optimal Wash е технология, която изчислява теглото на прането и колко замърсени са дрехите и автоматично дозира количеството вода и препарат, нужни за изпирането им. На базата на тази информация Auto Optimal Wash избира най-добрата програма, температура, време, цикъл на изплакване и скорост на въртене. За да направи прането още по-удобно, функцията Auto Dispense автоматично измерва точно нужното количество препарат и омекотител.

Освен с функционалността си, пералнята се отличава и със своя дизайн – от страничните панели с вълнист ефект до смайващата голяма кристално синя врата, която е по-голяма и стои по-високо за по-лесно зареждане и изваждане на дрехите. WW9000 е ориентирана и към опазване на околната среда. Нейната ecobubbleTM технология помага на препарата да проникне в дрехите по-бързо, което й позволява да пере с хладка вода, като по този начин спестява енергия при всяко пране.

Хладилник Food Showcase

Хладилникът Food Showcase е зашеметяваща комбинация от технология, дизайн и функционалност – перфектен пример за това как любопитството и проучването на клиентите вървят ръка за ръка и помагат на Samsung да създава изключителни продукти. Разработен след задълбочени проучвания на начините, по които обикновените семейства използват хладилника, той помага на семейния живот да бъде по-организиран.

Неговият иновативен дизайн осигурява уникално разделение на традиционния хладилник на две части: ShowCase за моментален достъп до често използвани продукти и InnerCase за съставки, които обикновено престояват повече време в хладилника. Освен че е доста гъвкаво, разпределението на вътрешното пространство на хладилника предлага три зони: Cooking Zone за подправки и сосове за готвене; Family Zone за храна, която се изважда постоянно и лесно достъпната Kids Zone, в която се съхраняват закуски и напитки за децата.

Технологията Digital Inverter осигурява енергийна ефективност при изстудяване, а вратата Metal Cooling на ShowCase и All-Around Cooling на InnerCase гарантират, че всички части на хладилника поддържат оптимална температура, независимо колко често отваряме и затваряме. Хладилникът разполага с диспенсър за вода и лед, вграден във вратата на фризера, с дизайн, който спестява място и освобождава два допълнителни рафта.

По време на Fuorisalone (8 – 13 април) Samsung Premium House и инсталацията "Пътешествие в бъдещето” ще бъдат отворени за посетители на Spazio Zegna от 11.00 ч. до 21.00 ч., освен в четвъртък, 10 април, когато ще бъдат отворени до полунощ като част от Бялата нощ.

Samsung Club des Chefs

Samsung продължава да влага в своите кухненски уреди знанието и информацията, която събира от някои от най-известните главни готвачи в света. На Fuorisalone 2014 Samsung ще представи популярния готвач Давиде Олдани от Cucina POP в Милано на своите съветници от Club des Chefs. Отбор от готвачи, носители на звезди Michelin, от цял свят дават съвети на хората, които отговарят за дизайна и разработка на продукти в Samsung, за да могат потребителите да се наслаждават на уреди, които са създадени на основата на дълбоките тайни на професионални готвачи. В крайна сметка всичко това води до по-богато цялостно изживяване в кухнята.

Като партньор на Milan EXPO 2015 в Милано, Samsung ще продължи да подкрепя страстта на италианските потребители към готвенето.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама