Samsung представя водещи LED компоненти за интелигентни мобилни устройства

LED светкавица с вграден рефлектор за мобилни устройства от висок клас
по статията работи: Данаил Казаков
Samsung представя водещи LED компоненти за интелигентни мобилни устройства

Samsung Electronics Co. Ltd., световен технологичен лидер, представи набор от водещи решения за LED компоненти за употреба в интелигентни мобилни устройства като смартфони и таблети.

Новите LED компоненти на Samsung за мобилни устройства включват два рефлектора – интегрирани LED пакети за светкавица – 3432 1.8t (FH341A) и 3432 1.4t (FH341B), плюс флип чип LED светкавица – LED 2016 (FH201A), както и два светодиода за странично виждане – 3810 0.6t (MS062F) и 3810 0.8t (MS082F).

Новите LED продукти ще бъдат показани на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в изложбения център Fira Gran Via в Барселона, Испания, (Зала 2, щанд 2G40) на 24 – 27 февруари. Samsung ще започне масово производство на новите светодиоди за мобилния пазар през март, като вероятно те ще са достъпни на пазара през второто тримесечие на годината.

"Samsung започва да се превръща в доставчик на решения за LED компоненти, като предлага силно диференцирана стойност за клиентите. Това става благодарение на производството на изключителни решения за LED компоненти, които формират нови направления в областта на мобилните устройства", заяви Бангуон Ох, старши вицепрезидент, LED strategic marketing team, Samsung Electronics.

Samsung вече има ясно конкурентно предимство в сферата на LED технологиите и компонентите благодарение на своя продължителен опит в мобилната индустрия, както и на значителните инвестиции в тази конкретна сфера.

LED светкавица с вграден рефлектор за мобилни устройства от висок клас

Тъй като камерите на смартфони от най-висок клас изискват широко зрително поле (FOV) за по-добро качество на снимката, новите светодиодни светкавици с вграден рефлектор на Samsung са проектирани така, че да позволяват голяма гъвкавост. Те осигуряват широк ъгъл на зрителното поле в малко пространство чрез вграждането на светлинен източник, оловна рамка и рефлектор със собствена оптика и характеристики за разпръскване на светлината.

Сред новите LED предложения за мобилни устройства LED светкавицата с вграден рефлектор на Samsung 3432 1.8t (FH341A) доставя над 165 лукса на 1A и минимален CRI (Color Rendering Index) от 80, като осигурява заснемането на висококачествени снимки както през деня, така и през нощта. При това изключително ниво на работа се очаква тази година светкавицата 3432 1.8t да намери приложение в смартфони от най-висок клас.

Също нова в серията на LED светкавици с вграден рефлектор на Samsung e моделът 3432 1.4t (FH341B). Тя е проектирана специално за ОЕМ компании за мобилни устройства, които търсят изключително тънки LED решения. Пакетът 3432 1.4t включва рефлектор и е тънък само 1.4 мм, размер, който е идеален за смартфони и таблети, по-тънки от 7 мм. В допълнение светкавицата предлага минимално ниво на осветеност от 165 лукса.

Стандартна LED светкавица с високо качество

Новата стандартна LED светкавица 2016 (FH201A), която е другото попълнение в мобилното семейство на Samsung, прилага специална фосфорна технология за флип чип пакети, собственост на компанията, която полага тънък фосфорен филм на всеки пакет. Samsung 2016 предлага светлинен поток от 220 lm и подобрява цветовото отклонение с около 40% в сравнение с пакетите, които ползват предишната технология на Samsung, която полaга фосфор върху всеки чип. Това по-достъпно LED решение предлага и високо качество на цветовете, което е рядкост за традиционните LED продукти. С представянето на своя първи пакет 2016 LED светкавица, Samsung допълнително затвърждава позициите на своята линия от LED компоненти за мобилни устройства.

Висока яркост със светодиоди със странична видимост (Side View LEDs)

Другите LED пакети за мобилни приложения на Samsung са светодиодите със странична видимост – 3810 0.6t (MS062F) и 3810 0.8t (MS082F), които притежават високи нива на яркост, благодарение на коетo възпроизвеждат цветове с високо качество. Side View светодиодите на Samsung работят с по-малко от 2.9 волта, поради което са и енергийно ефективни.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за хората навсякъде. Ние преобразяваме света на телевизорите, смартфоните, личните компютри, принтерите, фотоапаратите, домашните електроуреди, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията чрез постоянни нововъведения и открития. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com

 реклама