Samsung представя Smart TV SDK 5.0

SDK 5.0 ще позволява на потребителите да контролират уредите в дома си от всеки Samsung Smart телевизор
по статията работи: Момчил Лалев
Samsung представя Smart TV SDK 5.0
Снимка: Samsung

Samsung Electronics днес представи Smart TV Software Development Kit (SDK) 5.0, който предоставя на програмистите инструментите, от които те се нуждаят, за да разработват приложения за платформата на Smart TV.

Новият Smart TV SDK на Samsung разширява вече съществуващите платформи за по-лесно разработване на приложения, а функциите му са значително подобрени с цел по-добро представяне и използваемост на приложенията. SDK 5.0 работи с повече устройства от предшественика си и ще позволи на потребителите да управляват уредите в дома си – напр. осветление, климатици и хладилници – чрез използване на приложения за Samsung Smart телевизори.

"Уебсайтът Samsung Development Forum има все повече нови членове всяка година, а свалянията на SDK се увеличават. По този начин уебсайтът се превръща в една от най-големите световни общности за програмисти, работещи с телевизионни приложения,” каза ЙенКи Бун, вицепрезидент на отдел Software Research & Development в Samsung Electronics. "Планираме да предоставим още различни платформи и да подобрим условията за разработване, за да разширим екосистемата от приложения за смарт телевизори.”

Новата версия на SDK е създадена, за да отговори на изискванията на общността от програмисти на Samsung за по-голям брой съвместими устройства. По този начин Samsung работи по посока създаването на по-богата екосистема от приложения.

Една от изключителните характеристики на новия Smart TV SDK на Samsung е Web UI Framework за Samsung Smart TV Caph (Beta Cassiopeia). Благодарение на този нов фреймуърк програмистите могат да използват HTML 5 стандарти, за да създават нови приложения по-лесно с помощта на подобрени анимационни ефекти и дизайн. Samsung е и първата компания в сектора на "умните" телевизори, която използва PNaCL технология, която позволява на програмистите да предоставят приложения чрез различни модели смарт телевизори, без да се притесняват за съвместимостта.

Освен това от Samsung сме подобрили характеристиките на предишния SDK модел, вкл. Multi-Screen и IDE, базирана на браузър. Multi-Screen сега позволява приложението да се използва на телевизори и мобилни устройства, а IDE, базирана на браузър, подпомага разработването на приложения, позволявайки на програмистите да работят в рамките на уеб браузъра, без да се нуждаят от специален инструмент.

 реклама